olst schenkt rolstoel aan domineeszoon hongarije

Afgelopen donderdag hebben Welzorg Nederland en de gemeente Olst-Wijhe een elektrische rolstoel overhandigd aan de heer Bloemert van de Protestantse kerk in Olst. Vorig jaar is de heer Bloemert met meerdere vrijwilligers vanuit de kerk afgereisd naar Kádárta in Hongarije. Dit jaar gaan ze weer. En niet met lege handen, maar met een elektrische rolstoel voor de zoon van de plaatselijke dominee die spastisch is.

Vorig jaar zijn de leden van de Protestantse kerk in Olst warm ontvangen door de plaatselijke dominee en zijn gezin in Kádárta in Hongarije. De zoon van de dominee is spastisch en daar hebben ze niet de middelen zoals wij die kennen. Zo zit de jongen in een zwaar verouderde stoel die niet gemaakt is voor zijn handicap en het landschap daar. “We moesten iets doen voor deze jongen”, aldus de heer Bloemert. Eenmaal terug in Nederland is hier meteen werk van gemaakt.

Op 28 mei gaat een delegatie van de Protestantse kerk uit Olst een week naar hetzelfde dorp als vorig jaar en reizen onder andere af naar de dominee en zijn gezin om de rolstoel te overhandigen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.