Home / archiefcentraal / nvt radio pakt het serieuzer aan

nvt radio pakt het serieuzer aan

Zondag 7 maart zal het radiostation NvT Radio weer voor een dag de lucht in gaan. Het internetradiostation wordt gemaakt door een hechte vriendengroep uit Raalte, en is ooit begonnen als een grap. Zondag gaan de mannen voor de derde keer uitzenden, en inmiddels wordt het steeds serieuzer aangepakt.

Maker Rink Hof over het ontstaan van Nvt Radio: “Op een mooie zomeravond lagen we buiten radio 3FM te luisteren en opeens kwam iemand met het idee dat het misschien wel leuk zou zijn als wij -bij wijze van parodie- ook een radiostation zouden beginnen, gericht op Raalte. Toen is het balletje beginnen te rollen.” Hoewel geen van de leden daadwerkelijk ervaring had met het maken van radio, werden de schouders onder het project gezet.

Nielst Ten Zijthof: “Na dat we het idee concreet hadden gemaakt, zijn we uiteindelijk via internet plaatjes gaan draaien. Niet alleen onze eigen plaatjes, maar ook verzoekjes van luisteraars.” Rink Hof vult aan: “We zijn vrij uniek qua muziekstijlen die wij draaien. Elke DJ heeft zijn eigen smaak. Zo houdt de een van hiphop en houdt de ander juist van oudere muziek als The Beatles. Dit zorgt ervoor dat iedereen zich ten minste één dagdeel kan vinden in de muziek die gedraaid wordt. Toch willen we de luisteraar niet alleen entertainen met enkel en alleen muziek. Daarom hebben we ook een aantal andere dingen bedacht, zoals het nieuwsbulletin van NvT Radio. We onderscheiden ons in die zin van andere radiostations, doordat wij aan de ene kant serieus radio proberen te maken, maar aan de andere kant ook grappig en gek zijn op zijn tijd. We beperken ons dan ook niet tot serieuze nieuwtjes, maar kunnen hier en daar verrassend uit de hoek komen. Daarnaast hebben we iedere keer een prijsvraag.”

NvT Radio start zondag 7 maart rond 13.00 uur met het uitzenden. Je vind het radio station op www.nvtradio.nl, waar je tevens verzoekjes in kunt dienen.

Lees ook

Uitagenda

Vrijdag 24 september Heino, Dorpshuus, Soepcafé Heino, ’t Kerkhuus, 17.00 uur Officiële heropening door burgemeester …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.