Home / archiefcentraal / nieuwe stalling strengere handhaving

nieuwe stalling strengere handhaving

De nieuwe fietsenstalling op het station in Raalte wordt aanstaande maandag in gebruik genomen. Met de uitbreiding van de stalling, verdubbelt de capaciteit zich. Een slordige 1200 fietsen kunnen vanaf dan de rekken in.

Wel gaat de opening van de nieuwe stalling gepaard met de aftrap van een nieuw handhavingsbeleid. De gemeente wil kort na de opening ‘een prikkel’ afgeven om vanaf dat moment de fietsen wel goed te stallen, om overlast van verkeerd gestalde fietsen te voorkomen. In de eerste periode na de opening worden verkeerd gestalde fietsen voorzien van een waarschuwingssticker. Na afloop van die periode kan het zijn dat verkeerd gestalde fietsen direct worden verwijderd.

Ook worden zogeheten ‘weesfietsen’ strenger in de gaten gehouden. Fietsen die lang in de stalling staan, zonder verplaatst te worden, worden voorzien van een label. Als de fiets er na zes weken dan nog staat, wordt deze afgevoerd naar de opslag aan de Praamstraat. Als eigenaar van de fiets kan je deze dan weer voor een tientje ophalen. De fiets wordt 13 weken in de opslag bewaard.

De controle op het station gaat de gemeente uitvoeren, samen met de Sallcon. Nu het station in Raalte van een nieuwe stalling voorzien is, heeft wethouder Haarman het volgende station dat een nieuwe stalling verdient al op het oog. “We willen proberen om dit jaar ook station Heino nog van extra stallingen te voorzien. Wel wordt deze uitbreiding minder ingrijpend.”

Lees ook

Infobijeenkomst over entree Hof van Rakhorst

HEINO – De werkgroep Heino Centrum houdt op dinsdag 28 september een informatiebijeenkomst in Café …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.