Home / archiefcentraal / nieuw elan voor het historisch festival

nieuw elan voor het historisch festival

Het Historisch Festival Raalte zal dit jaar een flinke metamorfose ondergaan. Het evenement op Tweede Paasdag 5 april in Manege De Hooge Weg wordt uitgebreid met een groot middeleeuws kamp, diverse kinderactiviteiten en (theater)acts. Het vertrouwde programma met oude tractoren, stationaire motoren, landbouwmachines, de ruilbeurs en (folkloristische) demonstraties blijft gewoon bestaan. “De machines zijn de basis en blijven de basis.”

De nieuwe formule voorziet in een groot verwarmd horecaplein in één van de manegehallen. Daar komt ook een podium te staan, waar onder andere de dansgroep van de Historische Vereniging Markelo, cabaretgroep ‘Hoe? Zo!’, harmonicagroep De Boerenklumpies, een smartlappenkoor uit Nijverdal zullen optreden. Ook wordt er binnen een grote speelhoek ingericht met onder andere een springkussen, een doolhof en een knuffelhoek. Verder kunnen de kleintjes ponyritjes maken en mee op een tractor.

Buiten komt een groot middeleeuws tentenkampement te staan waar maar liefst 35 mensen het leven in de Middeleeuwen zullen verbeelden. Hieraan wordt meegewerkt door zes verenigingen/acts. Er zullen demonstraties plaatsvinden over diverse wapens en de bijbehorende technieken. De bezoekers kunnen deelnemen aan workshops (zowel voor kinderen, uiteraard onder begeleiding, als voor volwassenen). Als hoogtepunt wordt er een ouderwets toernooi gehouden met ridders te paard. Kinderen mogen het naderhand opnemen tegen de ridders, waarbij ze beoordeeld worden op moed en ridderlijkheid.

Het Historisch Festival Raalte op 5 april duurt van 10.00 tot 17.00 uur. Meer informatie op www.historischfestivalraalte.nl

Lees ook

Oosterhuis zangdienst in Wesepe

WESEPE – Op zondag 19 september vindt in de Protestantse kerk van Wesepe weer de …

Home / archiefcentraal / nieuw elan voor het historisch festival

nieuw elan voor het historisch festival

Het Historisch Festival Raalte zal dit jaar een flinke metamorfose ondergaan. Het evenement op Tweede Paasdag 5 april in Manege De Hooge Weg wordt uitgebreid met een groot middeleeuws kamp, diverse kinderactiviteiten en (theater)acts.

“We gaan voor nieuw elan”, stelt de organisatie. “De oude formule was gefocust op een publiek van liefhebbers uit het hele land. De meeste mensen uit Raalte en omstreken hadden het inmiddels wel gezien. We willen hen terugwinnen met een uitgebreid familieprogramma. Het vertrouwde programma met oude tractoren, stationaire motoren, landbouwmachines, de ruilbeurs en (folkloristische) demonstraties blijft gewoon bestaan. De machines zijn de basis en blijven de basis.”

De nieuwe formule voorziet in een groot verwarmd horecaplein in één van de manegehallen. Daar komt ook een podium te staan, waar onder andere de dansgroep van de Historische Vereniging Markelo, cabaretgroep ‘Hoe? Zo!’, harmonicagroep De Boerenklumpies en een smartlappenkoor uit Nijverdal zullen optreden. Ook wordt er binnen een grote speelhoek ingericht met onder andere een springkussen, een doolhof en een knuffelhoek. Verder kunnen de kleintjes ponyritjes maken en mee op een tractor.

Buiten komt een groot middeleeuws tentenkampement te staan waar maar liefst 35 mensen het leven in de Middeleeuwen zullen verbeelden. Hieraan wordt meegewerkt door zes verenigingen/acts. Er zullen demonstraties plaatsvinden over diverse wapens en de bijbehorende technieken. De bezoekers kunnen deelnemen aan workshops (zowel voor kinderen, uiteraard onder begeleiding, als voor volwassenen). Als hoogtepunt wordt er een ouderwets toernooi gehouden met ridders te paard.

Het Historisch Festival Raalte op 5 april duurt van 10.00 tot 17.00 uur. Meer informatie op www.historischfestivalraalte.nl.

Lees ook

Oosterhuis zangdienst in Wesepe

WESEPE – Op zondag 19 september vindt in de Protestantse kerk van Wesepe weer de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.