meubelmaker eos elke dag fluitend naar mijn werk

“De klant roept, wij draaien. Niet voor niets is ons motto ‘Uw fantasie is ons assortiment’. Ik heb nog nooit nee verkocht!” Henry van den Beld produceert met zijn bedrijf, Echte Oude Steigerplanken (E.O.S.- Heino) alle mogelijke meubels van oude gebruikte steigerplanken. Van dressoir tot kast, van borreltafel tot hemelbed (in alle kleuren van de regenboog), niks is hem te gek. Inmiddels is hij zo’n vijf jaar (bedrijfsmatig) bezig. En met succes. Eerder dit jaar werd hij door de bezoekers van de website staging2.allebedrijvenindeventer.nl tot beste bedrijf van 2009 verkozen. “Ik vond het geweldig”, stelt Henry. “Daar ben ik echt eerlijk over. Die prijs heeft me heel veel voldoening gegeven! Het was een enorm teken van waardering!”

Henry begon zijn carrière als meubelmaker een jaartje of tien geleden. “Ik kom van de boerderij en mijn vader hanteerde de filosofie dat je als je van de boerderij af komt dat je dan alles moet kunnen. Dus ik was al wel handig. Mijn vriendin liet me toen een plaatje van een tuinset zien. ‘Kun jij dat ook maken?’ Ik keek er even naar, ik keek nog even wat beter naar het prijskaartje van de set en ik zei ‘natuurlijk’. En dat bleek ook zo te zijn, ha ha! Daarna begon het te lopen. Eerst familie en vrienden en daarna werd de kring steeds groter.

Zo’n vijf jaar geleden werd mij gevraagd om steigerhouten meubelen te leveren voor een winkel met in- en outdoor accessoires. Tja, en toen moest ik naar de Kamer van Koophandel.”

Sindsdien is het alleen maar drukker geworden. Steigerhout is in. Het materiaal leent zich met name voor robuuste meubels met strakke vormen. Henry levert aan particulieren en bedrijfsleven. “Als je de statistieken van mijn site bekijkt, dan zul je het zien: de bezoekers komen uit de hele wereld! Tot China aan toe.”

Het bedrijf is na enige omzwervingen terecht gekomen in zijn huidige werkplaats. Langs de kanten staan er diverse meubelen (gereed staande) opgesteld. Natuurlijk is het er stoffig en het is er een beetje chaotisch. Maar dat geeft en verkeerd beeld van het bedrijf. In een werkplaats mogen spaanders liggen, de producten en het kantoorwerk zijn dik in orde. “Ik ga voor kwalitatief goede en functionele meubels. Omdat steigerhout een robuust imago heeft, zijn veel producenten al snel tevreden. Een paar spijkers erin en klaar! Zo van: ‘Het mag want het is steigerhout’. Maar daar houd ik niet van. Ik ben secuur ingesteld. Ik kan me eraan ergeren als een laatje ook maar een millimeter scheef staat, hoewel dat bij materiaal als steigerhout bijna niet te voorkomen is. Ik besteed dan ook veel tijd aan de afwerking. Ik wil meubels afleveren die ik ook zelf in de woonkamer zou neerzetten! En dat wordt gewaardeerd. De klanten blijven komen.”

Henry benadrukt dat hij ook echt ambachtelijke meubels levert. “Wij bieden namelijk ook een type meubel waar geen schroef aan te pas komt. Alles wordt op de ouderwetse manier en ambachtelijke manier gemaakt. Met een pen- en gatverbinding. Het is allemaal net dat kleine beetje extra wat ons onderscheidt van de grote meute. Maar wel hartstikke leuk om te doen en te maken.”

Henry wil niet op de muziek vooruit lopen. Ja, het wordt nog steeds drukker, maar extra mensen aannemen? Hij weet het nog niet… “Ik wil geen werkgever zijn die alleen maar op het kantoor zit te mailen of met de telefoon in de handen zit. Ik wil met mijn handen blijven werken. Het is begonnen als een hobby en dat is het eigenlijk ook nog steeds. Je begint met een stapel planken en al na een uurtje zie je iets ontstaan. Dat is prachtig. Ik ga elke dag fluitend naar mijn werk! Dat wil ik zo houden.”

E.O.S.- Heino is o.a. telefonisch bereikbaar (mob): 06-21873265. Meer informatie op staging2.echteoudesteigerplanken.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.