mans bartels concours weer succesvol

“Op zo’n dag leren de jongens en meisjes elkaar wat beter kennen en ook de ouders zien en spreken elkaar op een andere manier. Wat wel opvallend is, dat iedereen zo rustig mogelijk is. Dan te bedenken dat de dag ervoor (zaterdag) nog volop drukte op de manege is, de één moet dit even doen, de ander dat. Deze pony of paard moet nog even gewassen worden, borstelen, hoeven extra krabben, invlechten, hoevensmeer, etc. Alles moet er op en top uit zien voor de zondag. In de ochtend van zondag 28 maart is het in vele huisgezinnen topdrukte, er wordt nog wel ontbeten, maar vooral de dames willen op tijd bij de manege zijn. Een extra controle of alles nog schoon is, of alle gevlochten delen bij de pony nog op de plaats zitten en als dat allemaal zo is dan valt er toch een stuk druk al wat weg. In de ochtend werd er gereden voor de prijzen in de dressuur. Een genot om naar te kijken, wat leuk, de hele jonge kinderen op hun favoriete pony, dat wat oudere jeugd heeft wel voorkeur, maar vinden het ook goed als er een pony of paard is dat zij kennen, om daar dan op te rijden. (een week of 5 voor tijd moet je wel aangeven op wie je het concours wil rijden). Soms wil een pony net even wat anders dan zijn/haar amazone/ruiter. Het kan dan zo maar gebeuren dat je door de lucht vliegt, je valt, kijkt een keer naar je pony, (hoe oud je ook bent) en zegt dat mag je niet doen! Je stapt vrolijk weer op en rijd weer rustig verder.

In de middag werd er gestreden om de prijzen voor het springen, dit kwam in de volgende categorieën voor, 30, 50/70 centimeter. Voor de kleinere was 30 centimeter gereserveerd, en dat is als je een jaar of 5 bent toch erg hoog, je moet je pony en jezelf toch van de grond zien te krijgen. Voor de categorie 50/70 centimeter was de jongste deelnemer 9 jaar, iedereen die in deze categorie reed op de zondag was er ontzag, wat mooi om te zien, de inspanning, het enthousiasme en de betrokkenheid was van de gezichten af te lezen. Helaas waren er ook een aantal flinke valpartijen, maar dan is het toch onvoorstelbaar dat de vooral de meisjes verder springen en als je langs de kant staat hoor je hen zeggen, braaf, lief, goed zo, en dan te bedenken dat ze er net van afgevallen zijn, of letterlijk getorpedeerd zijn.”

Aan het eind van de dag reikte Mans Bartels de prijzen uit, bijgestaan door zijn jarenlange assistenten, Astrid en Esther.

Dressuur Klasse A: Yvette van Ekeren met Irma, 210 punten

Dressuur Klasse B:

1. Jennifer Jager met Marijke, 203 punten

2. Mandy Amse met Sponsebob, 199 punten

3. Michelle Oortwijn met Sponsbob, 193 punten

Dressuur Klasse C

1. Jerusha Wolff met Nelly, 207 punten

2. Jara Huisman met Ienieminie, 194 punten

Dressuur Klasse D

1. Wendy Hartholt met Nelly, 205 punten

2. Naomi Jansen met Moniek, 203 punten

3. Iris Put met Jaronica,202 punten

Dressuur Klasse E

1. Maaike Haarman met Fancy, 207 punten

2. Anouk van der Lee met Ellis, 192 punten

3. Emiel Hut met Ellis. 190 punten

Dressuur Klasse F

1. Laura Wiefferink met Maarschalk, 207 punten

2. Cynthia Renkema met Winnie, 203 punten

Een aanmoedigingspijs was weggelegd voor Romy Harink, zij viel hard van Moon, door het razende enthousiasme en wat angst van de pony. Zij bleef doorgang met een lach op haar gezicht. Dominique Smeenk kwam ook hiervoor in aanmerking daar zij ook een flinke klap had gemaakt van Jaronica.

Uitslagen springen

Groep 1 tot en met 9 jaar.

Deze categorie sprong 30 centimeter

1. Jara Huismanmet Ienieminie, 4 strafpunten in een tijd van 58,75

2. Hilde ten Zijthof met Kelly, 8 strafpunten in een tijd van 70,46

3. Iris Pelgrom met Ienimien, 17 strafpunten in een tijd van 97,92

Groep 2

10 tot en met 14 jaar (50 en 70 centimeter)

1. Iris Put met Jaronica, 0 strafpunten in een tijd van 61,59

2. Dominique Smeenk met Jaronica, 8 strafpunten in een tijd van 57,28

3. Lois Middendorp met Jadej 20 strafpunten in een tijd van 55,81

Groep 3 10 tot en met 14 jaar (1 deelnemer was 9 jaar Jerusha Wolff)

1. Maaike Haarman met Fancy, 0 strafpunten in een tijd van 44,94

2. Jerusha Wolff met Nelly, 0 strafpunten in een tijd van 51,35

3. Caitlin Mandels met Punchy, 4 strafpunten in een tijd van 54,00

Senioren in Groep 4 (50/70 centimeter)

1. Sharon Derksen met Lisanne V, 0 strafputnen in een tijd van 50,27

Wisselbekers

Maaike Haarman met Fancy bij de junioren

Laura Wiefferink met maarschalk bij de senioren.