Home / archiefcentraal / lintjes voor gerard te wierik en wim arends

lintjes voor gerard te wierik en wim arends

De twee vertrekkende Raalter raadsleden Wim Arends en Gerard te Wierik zijn vanavond benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Tijdens hun laatste raadsvergadering kregen de twee de onderscheiding opgespeld door burgemeester Piet Zoon.

Wim Arends uit Heino was van 1997 tot 2001 raadslid van de voormalige gemeente Heino. Sinds 2001 was hij raadslid van de gemeente Raalte. De heer G.A.J. te Wierik uit Raalte was sinds 1994 raadslid van de gemeente Raalte.

Raadsleden komen in aanmerking voor een Koninklijke Onderscheiding als zij tenminste drie raadsperioden raadslid zijn geweest en (dus) tenminste twee maal zijn herkozen.

Ook PvdA-raadslid Van der Bruggen zou in aanmerking komen voor een onderscheiding. Van der Bruggen had echter al een Koninlijke Onderscheiding in haar bezit. Wel stond burgemeester Zoon uitgebreid stil bij het vertrek van de plaatsvervangend voorzitter van de Raalter Raad.

Lees ook

Excursie bij het Rozendael

HEINO – Agnes Neimeijer verzorgt op dinsdag 3 augustus weer een avondexcursie bij landgoed Het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.