lentekoopzondag met palmpasenoptocht

Winkeliersvereniging ROV houdt op zondag 28 maart in samenwerking met de VVV Raalte een echte lentekoopzondag in Raalte. De winkels in het centrum zijn geopend van 13.00 tot 17.00 uur. De organisatie verzorgt een groot aantal activiteiten en tevens wordt er na een afwezigheid van enkele jaren opnieuw een Palmpasenoptocht gehouden.

Kinderen tot en met 12 jaar kunnen deze dag tussen 13.00 en 16.00 uur hun overtollige speelgoed verkopen op de kinderrommelmarkt op de Varkensmarkt. Een kaartje voor een plaats op deze markt is te koop bij de VVV en kost 3 euro (inclusief een ijsje van bakkerij Jorink).

Nieuw is de Toeristische Markt van de Stichting Toeristisch Platform van de gemeente Raalte. Op de Plas presenteren zich onder andere Villa Annie (met brocante en kleine hapjes), Evenbeeld (met streekgerechten), Annie’s Pluktuin, de Flierefluiter (met een knuffelhoek) en Summercamp Heino (met een grote opblaasbare klimwand).

Ook de traditionele Palmpasenoptocht is na drie jaar afwezigheid weer in ere hersteld. Kinderen met een palmpasenstok zijn om 13.00 uur welkom in het Annahuis voor de inschrijving. Om 13.30 uur vertrekt de stoet voor een rondgang door het hele centrum met St. Cecilia voorop, gevolgd door de antieke palmpasen en leden van de Sallandse Folklore in klederdracht. Aan het eind van de optocht is de prijsuitreiking (drie leeftijdscategorieën) in het Annahuis waar voor de kinderen limonade klaarstaat. De prijsjes zijn ter beschikking gesteld door bakkerij Jorink.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.