leegstand centrum heino niet best

In de Dorpsstraat in Heino komen drie winkelpanden naast elkaar leeg te staan. Nu Schlecker besloten heeft al zijn winkels uit Nederland weg te halen, valt in de winkelstraat in Heino een flink gat. Kim van der Worp, voorzitter van de Heinose Winkeliersvereniging spreekt zijn zorgen uit: “Het is niet best.”

“We zagen het een paar jaar geleden al aankomen. In Heino ontbreekt op dit moment een fatsoenlijk gezonde balans tussen het aantal inwoners en voorzieningen,” aldus Van der Worp. “De schop moet in de grond. Er komen gemiddeld maar 50 woningen per jaar bij, inmiddels loopt Heino 400 woningen achter op schema.”

Binnenkort gaat Van der Worp met de eigenaars en betrokken makelaars van de panden om tafel. “Om mijn zorgen uit spreken. Inwoners vinden het verschrikkelijk om te zien.” Wel ziet de voorzitter van Heinose Winkeliersvereniging kansen voor tijdelijke opvulling: “De leegstaande panden zijn heel goed tijdelijk op te vullen. Denk aan een expositie voor de ramen, of aan een bedrijf dat gevestigd is op het industrieterrein. Als bedrijf kan je die winkelpanden mooi gebruiken als etalage om je producten te tonen.” Van der Worp benadrukt wel dat dit wel tijdelijke oplossingen zijn: “Even creatief tijdelijk die ruimtes vullen.”

Als voorzitter van de plaatselijke winkeliersvereniging heeft Van der Worp al wel gehoord dat meer ondernemers in zwaar weer zitten. “Veel ondernemers hebben het moeilijk, met name de multinationals gaan slecht.” Van der Worp sluit af: “Heino verdient meer aandacht.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.