kwestie azc loopt uit de hand iedereen boos

De verhoudingen in de Olster politiek zijn op scherp gezet. Gemeentebelangen en PvdA-wethouder Otterloo lijken voorlopig nog niet klaar met elkaar. De kwestie AZC op het Abersonterrein krijgt door het getouwtrek misschien nog wel een venijnig politiek staartje.

Vanmorgen berichtten we al over de reactie van burgemeester Ton Strien op de brief van Gemeentebelangen Olst-Wijhe. Kort samengevat vertelde de burgemeester ons: “De insinuatie van Gemeentebelangen is onjuist en tast de geloofwaardigheid van het college en het handelen van de gemeente aan. Het college neemt afstand van deze passage van Gemeentebelangen. Er wordt geen ‘kamp’ op het Abersonterrein gebouwd. Er is geen plan en er wordt ook niet in stilte aan een plan gewerkt.”

Gemeentebelangen kwam vanmiddag met een reactie op deze bewering: “De wethouder van de PVDA heeft verteld aan de fractievoorzitter van Gemeentebelangen dat er gesproken is over een AZC en deze wethouder heeft in dat gesprek onomwonden aangegeven dat de “Aberson” locatie de meest geschikte zou zijn. Deze feiten zijn geverifieerd bij een tweede persoon binnen het ambtelijk apparaat van onze gemeente en deze persoon heeft dit bevestigd!”

Gemeentebelangen is enigszins ontdaan door de beweringen van de gemeente: “We worden voor leugenaar uitgemaakt, maar dit is niet uit de lucht gegrepen. Je gaat geen presentatie houden, als er geen plannen bestaan. Er is meer aan de hand.” GB ontkent overigens met klem dat het een verkiezingsstunt betreft.

“Onze fractievoorzitter heeft met de wethouder gesproken, die vertelde dit,” aldus een woordvoerder van Gemeentebelangen Olst-Wijhe. De reactie van de wethouder liegt er niet om: “Ik val bijna van verbazing van mijn stoel. Dit is te gek voor woorden. In de normale politiek is dit niet gebruikelijk. Hier zijn vragenuurtjes voor bedoeld, maar GB heeft hier geen enkele formele of informele vraag over gesteld.”

De wethouder reageert op de werkwijze van Gemeentebelangen:“Ze hadden gewoon moeten informeren. Er is helemaal niks officieels gebeurd, ook helemaal niks inofficieels. Alles wat er over gezegd kon worden, is er over gezegd. Ze hadden er heel simpel achter kunnen komen dat er niks aan de hand was. Gewoon door vragen te stellen. Ik zie dit meer als politieke onbenulligheid van Gemeentebelangen. Ik vind dit gedrag voor een partij die een wethouder levert onwaardig ”

Marcel Blind van Gemeentebelangen reageert: “Wethouder Hollander, die namens GB in het college zit, distantieert zich van deze zaak.” Wel maakt GB haar houding duidelijk in het bericht aan de media: “Het kan en mag niet zo zijn dat vanwege een wethouder van Gemeentebelangen de rest van de partij monddood is.”

Wethouder Otterloo is erg stellig en duidelijk over de procedure die is doorlopen in het contact met het COA: “Het COA heeft een presentatie gegeven. Daarin legde het Orgaan uit hoe zij te werk ging inzake huisvesting van vluchtelingen. Na de presentatie is er geen contact meer met het COA geweest.”

Otterloo sluit af: “Dit heb ik nog nooit meegemaakt. Erg jammer dit. Ik vind het sneu.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.