kringloopbedrijf raalte totaal uitgebrand

Kringloopbedrijf Switch aan de Tjalkstraat op industrieterrein De Zegge in Raalte is compleet uitgebrand. De brand brak zaterdag rond 19.00 uur uit. Eerst brandde het achterste deel van het kringloopbedrijf uit, in de opslagruimte is het vuur vermoedelijk ontstaan. De brandwerende tussenmuur naar de winkel begaf het een half uur later.

Hoe de brand ontstaan is kan de brandweer nog niet zeggen. Eigenaar Koelen die naast het pand woont hoorde de brand “alsof er vuurwerk afgestoken werd. Dat bleek het knetteren van het vuur te zijn.” De woning van Koelen lijkt gespaard te blijven voor de brand, maar het zal toch evacueren worden “omdat er asbestplaten op het dak van die brandende loods liggen”. Ook het bedrijfspand van Pontmeijer (houtopslag) lijkt buiten het brandgebied te blijven. Brandweermannen verwachten dat het vuur niet zal overslaan.

Grote rookwolken trokken tot voorbij Mariënheem en waren vanaf verre te zien. Dat trok behoorlijk de aandacht en dus veel kijkers. Kort voor 20.00 uur is de gemeente daarom begonnen de toegangswegen naar het Raalter industrieterrein af te zetten. Honderden mensen stonden toen al van dichtbij de brand gade te slaan. De wegen staan ook nu nog vol met auto’s, bestuurd door ramptoeristen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.