kleine telfout op stembureau laag zuthem

Een kleine telfout op het stembureau van Laag Zuthem heeft geen gevolgen voor de einduitslag van de verkiezingen van vorige week woensdag. Een verschrijving op de tellijst van het stembureau wijzigt alleen het aantal voorkeursstemmen voor twee CDA-kandidaten. Dit heeft geen consequenties voor de nieuw te installeren raad.

Op de lijst van het stembureau in Laag Zuthem werd per abuis het aantal voorkeursstemmen van twee CDA-kandidaten verwisseld. Marcel Strijtveen en Benno Klein Koerkamp werden op de tellijst in Laag Zuthem verwisseld.

Strijtveen had in eerste instantie 126 voorkeursstemmen, Klein Koerkamp 89. Het definitieve aantal stemmen blijkt een verschil van 23 te hebben. Strijtveen had er 149, Klein Koerkamp 66.

De kandidaten stonden respectievelijk op de dertiende en veertiende plek op de kieslijst van de christendemocraten. Omdat geen van beide kandidaten de kiesdeler middels voorkeursstemmen heeft gehaald, heeft het geen gevolgen voor de einduitslag.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.