keurmerk voor hoveniersbedrijf pascal temmink

Hoveniersbedrijf Pascal Temmink in Raalte mag sinds februari het ‘Tuinkeur’-keurmerk dragen. Dat keurmerk biedt garanties dat het hoveniersbedrijf een betrouwbare partner is. Tegelijkertijd heeft Pascal Temmink, de eigenaar van het eenmansbedrijf, een nieuw tuinontwerpprogramma aangeschaft. Dit computerprogramma biedt tal van mogelijkheden om snel tot een voor de klant duidelijk en inzichtelijk ontwerp te komen. Doordat de prijs van de materialen is opgenomen in het programma is een offerte in no time gereed.

Het programma heet Dataflor LandXpert. “Het is een variant van Autocad, aangepast aan de wensen van mijn sector”, vertelt Pascal. “Het programma levert eigenlijk vooral tijdwinst op. Ik kan nu heel snel een inzichtelijke digitale tekening maken met daarbij alle gegevens betreffende de tuin, de maatvoering, de beplanting en de aanlevering. Ten opzichte van vroeger kan ik nu veel gemakkelijker wijzigingen doorvoeren. Als ik in een bepaalde hoek kies voor een bepaald soort beplanting, kan ik dat meteen invoeren en zie je dat ook meteen terug in het ontwerp. Het programma rekent meteen alle oppervlaktes in het ontwerp uit, gekoppeld aan de materiaalprijs, dus de offertes zijn nu ook nog sneller klaar!”

Als Pascal een ontwerp moet maken, brengt hij eerst een bezoekje aan de klant om de wensen en de maten van de tuin op te nemen. Als de tekening klaar is, gaat hij naar de klant om het ontwerp nogmaals door te spreken. De derde afspraak wordt gemaakt bij zijn zaak, waar de offerte wordt doorgenomen aan de hand van de verschillende materiaalopties. “Een open, eerlijk en helder proces, daar draait het om”, stelt Pascal. “Bij mij komt de klant achteraf niet voor verrassingen te staan.” Wat tuinontwerp betreft, heeft Pascal wel een eigen stijl. “Natuurlijk staan de wensen van de klant centraal, maar ik vind het wel belangrijk dat de tuin ook groen is. Ik houd ervan om veel beplanting in de tuin te verwerken!”

Bij zijn bedrijfspand heeft Pascal een houten overkapping gemaakt. Die dient als voorbeeld voor mensen die ook een houten terras willen. “Vorig jaar heb ik tijdens de Tuinexpo in Luttenberg ook een overkapping laten zien. Die bleek ontzettend populair te zijn. Veel mensen kiezen tegenwoordig voor een overkapt terras, al dan niet voorzien van een kleine kachel. Hartstikke sfeervol!”

Hoveniersbedrijf Pascal Temmink bestaat sinds juni 2001. Pascal werkte eerst vanuit huis, maar zag zijn verzameling tuinmachines en gereedschap zo hard groeien dat hij het bedrijf in 2007 verhuisde naar de huidige locatie aan de Kotterstraat. Daar beschikt hij over een groot bedrijfspand met voldoende ruimte voor opslag en een kantoor. Het bedrijf is een partner bij tuinontwerp en –aanleg en onderhoud. Pascal werkt in alle segmenten van de markt. Van prestigieuze klussen tot een tuin van een rijtjeswoning, het kan allemaal. Hij is actief tot in de wijde omgeving. Desgewenst kan hij ook fungeren als adviseur voor mensen die zelf hun tuin een metamorfose wensen te geven. “Die moeten dan alleen wel betalen voor het tuinontwerp, als ik de uitvoer zelf doe, is het ontwerp gratis!”

Hoveniersbedrijf Pascal Temmink is te vinden aan de Kotterstraat 7 in Raalte, tel: 0572-352961, mob: 06-23854333. Meer informatie op staging2.pascaltemmink.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.