Home / archiefcentraal / jorink start met ijsverkoop

jorink start met ijsverkoop

Jorink is afgelopen woensdag weer met de ijsverkoop gestart. Het ijs wordt ambachtelijk gemaakt en natuurlijk kan de klant daarbij ook weer rekenen op de vertrouwde kwaliteit en smaak.

Vanouds wordt er bij Jorink al ijs verkocht. Al in de jaren ‘20 begon Willem Jorink met het vervaardigen van consumptie-ijs. In die tijd was dit echter alleen voor diners voor de ‘gegoede stand’. Na de oorlog werd in 1949 een ijssalon aan de voorkant van het pand aan de Varkensmarkt geopend en een jaar later een heus buitenterras. Ook was de ijscokar van Jorink zondags regelmatig bij het Rodha-veld te zien.

Nu vele jaren later wordt er bij Jorink nog steeds op ambachtelijke wijze consumptie-ijs gemaakt. “Het aanbod van schepijs is zeer gevarieerd”, vertelt Patrick Jorink. “Elk jaar ben ik op zoek naar nieuwe smaken. Inspiratie hiervoor doe ik o.a. op bij de vakbeurs in Amsterdam. Dit jaar hebben we b.v. cappuccino en mandarijn nieuw in het assortiment maar natuurlijk zijn er ook nog de meer traditionele smaken als, boerenjongens, banaan en aardbei”.

De passie voor ijs zit een beetje in de familie. Zijn broer heeft 18 jaar geleden zijn kantoorbaan in Nederland opgezegd en is op Aruba een ijssalon begonnen. Inmiddels heeft hij daar ook een ijsfabriek en produceert, naast zijn eigen ijssalon, ook voor diverse restaurants en hotels op het eiland.

Als het weer het ook maar enigszins toelaat is de ijssalon van Jorink ook op zondag geopend.

Lees ook

Dorpsquiz brengt jubilerend Hoonhorst in beweging

Op zondagmiddag 14 november vindt de ‘eerste echte Dorpsquiz Hoonhorst’ plaats HOONHORST – Het had …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.