joop van den enk exploitant leeren lampe

Joop van den Enk wordt de nieuwe exploitant van de voormalige Leeren Lampe. Vrijdag heeft de familie Korbeld hierover overeenstemming bereikt met de Raalter ondernemer. Joop wil weer een multifunctionele uitgaansgelegenheid maken van de voormalige discotheek. Dus mét ruimte voor feesten, partijen, vergaderingen, maar ook voor wekelijkse discoavonden en natuurlijk de Dance Classics. Hij is van plan om begin september de deuren te openen. Over een eventuele nieuwe naam wordt op dit moment nog nagedacht.

Het zal voor velen een verrassende ontwikkeling zijn. Het geruchtencircuit draaide op volle touren, maar de naam Joop van den Enk hebben we daarbij nooit gehoord. De onderhandelingen met de familie Korbeld waren echter toch al enige tijd gaande, zo vertelt Van den Enk. “Maar soms is het ook gepast om op de achtergrond te blijven.”

Van den Enk gaat nu bezig om de voormalige Leeren Lampe een flinke upgrade te geven. Zijn cateringbedrijf, dat nu gehuisvest is aan de Boeierstraat zal verhuizen naar De Lampe. In het voormalige café aldaar wil Van den Enk een servicecorner inrichten. Een plek waar de bedrijven op werkdagen tussen 11.00 en 19.00 uur snel een lunch of een diner kunnen afhalen of waar je even snel een kopje koffie kunt pakken, maar zeer nadrukkelijk dus geen café. “Het is ook niet de bedoeling om een hele uitgebreide kaart te voeren”, stelt Van den Enk.

Ook de kelder krijgt een nieuwe invulling. Geen R&B, maar een skihutachtige inrichting die ook plaats zal bieden aan de brouwerij van Sallands Landbier. Deze brouwerij, nu nog gevestigd in Schalkhaar, blijft gewoon van Korbeld. Van den Enk: “Het moet een plek worden die ook geschikt is voor proeverijen en dergelijke. En tegelijkertijd kunnen gezelschappen er een kijkje nemen in het productieproces van Sallands Landbier.”

Gerben Korbeld toont zich mede namens zijn vader blij met de nieuwe ontwikkelingen. “Nu kunnen we ook verder”, stelt hij. “Toen ik voor de eerste keer door de kelder liep, had ik meteen zoiets van ‘dat is een prachtige plek voor een brouwerij’. We waren op dat moment net bezig om de brouwerij in te richten in Schalkhaar, maar dat liep allemaal een beetje uit. Ik vind het geweldig dat we nu de brouwerij naar Raalte kunnen halen, dat Raalte nu ook een eigen kleinschalige brouwerij krijgt! En natuurlijk zijn we ontzettend blij dat we in de persoon van Joop een nieuwe exploitant hebben gevonden.”

Als voormalig exploitant van de White Devil, een discotheek die in de jaren zeventig en tachtig in Heino zijn hoogtijdagen beleefde, is Van den Enk dus nu weer helemaal terug op zijn vertrouwde stekkie. “Ja, ik denk dat ik zo meteen heel goed in staat ben om de dance classics party’s te organiseren. Anderen uit mijn omgeving zijn meer geschikt voor de discoavonden op zaterdag. Zo zitten overal in mijn omgeving mensen met passie die ik kan inzetten voor dit project. Ik wil zoveel mogelijk doelgroepen bedienen en er daarnaast flink mijn best voor doen om de jeugd een veilige en mooie uitgaansgelegenheid te bieden. Het is een fantastische uitdaging. Ik vind het geweldig dat ik dit in mijn eigen woonplaats mag doen. Ik heb daar een heel goed gevoel bij!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.