jan smeekens wint eerste worldcup

Jan Smeekens heeft zaterdag voor de eerste keer in zijn carrière en worldcup-wedstrijd over 500 meter gewonnen. Hij deed dat zaterdagmiddag in Erfurt in een tijd van 34.97.

“Bijzonder snel”, constateert Smeekens, “dat biedt goede kansen voor de race van morgen.” Dan wordt er weer een 500 meter verreden. De grote concurrenten van Smeekens zijn er niet bij in Erfurt, met name de Koreanen hebben na de Spelen andere dingen in het programma opgenomen. Jammer? “Nu zul je nooit weten of ik ook de snelste was geweest als ze er allemaal wel waren”aldus de Jappaner uit Salland. “Maar 34,97 op een laaglandbaan, dat is wel heel erg snel. Ik kon het eigenlijk zelf ook niet geloven toen in die tijd zag.”

Smeekens, laat terug uit Vancouver, zou eigenlijk last moeten hebben van jetlag. “Maar nee, dat valt wel mee. Ik had me hier speciaal op voorbereid. Ik was in Vancouver natuurlijk al uitgeschaatst in de eerste week, dus had tijd zat om me hier op te focussen.”

De Raaltenaar verzekert die voorbereiding overigens wel gekoppeld te hebben aan optimaal genieten van de Spelen. “Die kans moet je je natuurlijk niet laten ontnemen.”

Zie hier het interview met de NOS.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.