in the attic talentenjacht zonder jury

Stichting Attic Artists presenteert zaterdag 13 maart de eerste editie van ‘In the Attic’, een klein popfestival in café Marktzicht in Heino, geheel gericht op beginnende bandjes. Op het programma staan optredens van Johnny & The Folding Heads (rock, Heino en omstreken), Oh Em Genius (akoestische luisterliedjes, Wijhe); 7Th Monday (rockcovers, Epe), Approaching Mary (punkrock met een vrouwelijk randje, Overijssel) en The Schiw (rock, Heino en omstreken).

‘In the Attic’ is een initiatief van de Heinose band The Schiw. “Muzikaal talent genoeg in de regio, maar het blijft vaak een beetje hangen in de garages en de zolders. En al die bandjes, zangers, zangeressen en andere poptalenten moeten daaruit”, zo redeneren de leden. Nadat ze hun plannen in september van vorig jaar aankondigden, liep het hard. “We hoefden niet achter bandjes aan, ze meldden zichzelf wel aan”, vertelt Danny Land, drummer van The Schiw. “Wel hebben tussentijds enkele bands zich afgemeld, maar dat was zo weer opgevuld. We voorzien blijkbaar in een behoefte! Afgaande op wat we gehoord hebben van de bands, wordt het niveau verrassend hoog. Maar het is dus geen bandjeswedstrijd. Zie het maar als een talentenjacht zonder jury.”

Talentenjacht zonder jury of niet, er valt misschien wel wat te winnen voor de bands. Want Danny vertelt dat er waarschijnlijk meerdere mensen uit de ‘industrie’ aanwezig zullen zijn. “In elk geval is er iemand uit Deventer die een eigen boekingsbureau heeft. Hij gaat kijken of er nog bandjes bijzitten voor zijn artiestenstal.”

Het is de bedoeling om van In the Attic een blijvertje te maken. Danny: “De volgende keer willen we ook andere podiumkunsten een plekje geven. Dat kan van alles zijn. Van stand-up comedy tot theater. Jong en oud, iedereen kan een plekje op het podium krijgen. Kijk, we willen ons niet vergelijken met een festival als Pedro Pico Pop. Hartstikke mooi wat die organisatie doet, maar zij richten zich ook op wat bekendere bandjes. Wij gaan echt voor de beginners. Het gaat ons erom om mensen uit de garage te trekken en een podium te bieden. Gewoon lekker samen spelen en elkaar leren kennen. Je bent tijdens zo’n avond met allemaal lotgenoten bij elkaar en je zult vast niet de enige zijn die zenuwachtig is.”

Het festival duurt van 18.30 tot 1.00 uur. De entree is gratis. Voor meer informatie kun je een kijkje nemen op staging2.atticartists.nl en staging2.atticmusic.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.