Home / archiefcentraal / heinose spingplank terug naar middeleeuwen

heinose spingplank terug naar middeleeuwen

Met hun uitleg over wapens, kleding, pijl en boog en het boerenleven wisten de leden van het Michaëlsgilde de aanwezige kinderen lang te boeien. Het leven van de rijke boerin Vrouwe Eugenie sprak veel kinderen aan. Leuke reacties, geïnteresseerde gezichten, veel vragen en op zijn tijd een ondeugende lach. Dat geeft de sfeer in de gymzaal van de Springplank gistermorgen goed weer.Toen de juffen zichzelf een hoofddoek om moesten binden, gilden de aanwezige kinderen het uit. Iedere juf deed het fout!

De clinic was een voorproefje op het 9e Historisch Festival op Tweede Paasdag. Een nieuw spectaculair onderdeel wordt daarbij het Middeleeuws Kampement. Aan de hand van demonstraties door kenners en liefhebbers van die periode kunnen de bezoekers kennismaken met het dagelijks leven en de de ambachten uit die tijd; band/karnweven, zowel met de weefkam als kaartweven, koordbinden, naaldbinden en lucet, maar ook houtsnijden en leer bewerken.

Lees ook

Carolien Jonkman: Ome Jan

Mijn ome Jan is overleden. Hij was mijn peetoom. Toen hij ziek werd, is aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.