havezate de haere in olst krijgt kleur

Terwijl buiten de zon haar best doet de winter te verjagen en het ijs op de slotgracht al bijna gesmolten is, zijn de schilders van stichting IJssellandschap binnen druk bezig met de metamorfose benedenverdieping van de havezate. “De Haere krijgt hierdoor nóg meer uitstraling.”

De pachters van de benedenverdieping van De Haere, Hans en Marion Olthof, zijn blij met het resultaat. Zij exploiteren De Haere als een plek waar horeca, mens, natuur en cultuur elkaar ontmoeten. Hans: “In overleg met IJssellandschap en een kleurenexpert hebben we ervoor gekozen om de bruine verf te vervangen door een combinatie van crèmewit en vulkaangrijs. Daardoor worden de lambrisering en de prachtige details in het houtwerk extra geaccentueerd.”

Zus Marion is vooral te spreken over de mooie lichtinval door de nieuwe kleuren. “Vorig jaar hebben we de wanden van de kamers opnieuw laten behangen en schilderen”, vertelt ze. “Nu al het houtwerk een nieuw kleurtje krijgt, is het helemaal af. De Haere krijgt hierdoor nóg meer uitstraling.” Naar verwachting wordt het schilderwerk half maart afgerond. “Mooi op tijd voor het zomerseizoen dus”, merkt Hans op.

Broer en zus zijn op dit moment druk bezig met het samenstellen van verschillende arrangementen in het landhuis en op het landgoed. “Veel mensen vinden het geweldig dat de havezate elke zondag open is om iets te drinken en te eten”, vertelt Hans. “Ook krijgen we steeds meer aanvragen voor feesten, recepties en vergaderingen. Onze opzet daarbij is de mensen niet alleen van de havezate te laten genieten, maar ook van het landgoed en zijn bijzondere geschiedenis. En dat werkt. Veel mensen vinden het geweldig om bijvoorbeeld een verjaardag te combineren met een bezoek aan de IJssellinie en de bunkers waarna ze bij ons lekker kunnen lunchen of borrelen.”

Samen met stichting IJssellandschap bekijken de pachters momenteel hoe het landgoed nog beter kan aansluiten bij de wensen van het publiek. Marion: “Wij willen graag samen met IJssellandschap de entrée van het landgoed aan de dijkzijde verbeteren, waarbij het theehuisje een prominente rol krijgt.” “Ook willen we graag iets meer met de slotgracht doen”, vult Hans aan. “Dat zou voor kinderen een mooie ontdekkingsplek kunnen worden.”

Speciale faciliteiten voor fietsers en wandelaars worden eveneens in de plannen meegenomen. In het voorjaar, als de vorst definitief uit de grond is, wordt met de aanpak van het landgoed begonnen. “We nodigen de mensen graag uit om zelf te ontdekken wat er allemaal gaat veranderen én om de nieuwe kleuren van de benedenverdieping te bezichtigen”, besluit Hans.

Havezate De Haere is tot 25 april elke zondag geopend van 11.00 tot 17.00 uur. Van eind april tot eind september is de havezate van vrijdag tot en met zondag geopend. Groepen kunnen op afspraak ook door de week gebruik maken van het landhuis.

Meer informatie: 0570 – 59 1500, info@havezatedehaere.nl of surf naar: staging2.havezatedehaere.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.