hans de kortcarla hoge slaat de plank mis

Vanmorgen reageerde Carla Hoge van Gemeentebelangen in de Stentor op een ingezonden stuk van Hans de Kort. De Kort is het helemaal niet eens met de beweringen van Hoge in de Stentor. Daarop stuurde De Kort opnieuw een brief in.

Deze week heb ik CDA, VVD, PvdA én Gemeentebelangen in een ingezonden brief verweten vaak op basis van aantoonbare onwaarheden te hebben ingestemd met b&w-besluiten. Ik noemde daarvoor onder meer de onwaarheden rond de bruggensoap. Gisteren beschuldigde mevrouw Hoge mij ervan de feiten te hebben verdraaid. Dat mag.

Mijn zogenaamde verdraaiing zou betrekking hebben op de bruggensoap waarbij uiteindelijk ongeveer € 300.000,- over de balk is gegooid. Hierbij schotelde het college mij/ons bij voortduring (en ongestraft!) onwaarheden voor. Ik noem er een paar. [/i]

In 2006, toen het college mij desgevraagd antwoordde dat de restauratie der bruggen als “speerpunt” naar verwachting nog “in het 2e of 3e kwartaal van dat jaar ter hand zou worden genomen”, maar dat de haveloze toestand van deze monumenten niet het gevolg was van achterstallig onderhoud maar “van vandalisme van recente datum”. Niets ervan was waar.

Toen in 2008 de restauratie uiteindelijk werd ingepland, begon de volgende reeks onwaarheden. De essentiële stalen brugdekken werden verwijderd, vernietigd en vervangen door beton. B&w rechtvaardigden dit door in een persbericht te suggereren dat de monumentencommissie daarmee had ingestemd. Ook dat was onwaar. Uit geen enkel stuk bleek dat de monumentencommissie instemde met betonnen overkluizingen. Natuurlijk niet! Het zou immers de ziel uit dit industriële, cultuurhistorische erfgoed hebben gescheurd!

[i]Dan de opmerking van wethouder Elferink dat b&w slechts één fout hadden gemaak, namelijk, dat zij geen bouwvergunning hebben aangevraagd. Ook dit was onwaar. Dat wás de fout helemaal niet. Fout was dat ze waren afgeweken van de munumentenvergunning. Daarin staat, met niet mis te verstane woorden: “de bij de bruggen behorende elementen dienen in de oorspronkelijke vorm behouden te blijven”. En in dat geval is een bouwvergunning geen vereiste. Er verandert immers niets.[i/]

[i]Tot slot.

Terloops, maar wel zo effectief, zegt mevrouw Hoge “Overigens werden al die rechtszaken tot nu toe verloren door De Kort”. Jammer toch, want ook daar slaat ze de plank volkomen mis. Er was namelijk maar één rechtszaak. En die hebben we niet verloren mevouw Hoge, daar heeft helemaal geen uitspraak plaatsgevonden omdat we (drie Raaltenaren) ons schorsingsverzoek hebben ingetrokken. En waarom deden we dat? Omdat de gemeente Raalte pas tijdens die zitting met de toezegging kwam dat de bruggen replica zouden worden van de oorspronkelijke versie. Als we dat niet tijdens die zitting hadden afgedwongen dan hadden die idiote betonnen dingen er nu nog gelegen. [/i]

[i]Wie verdraait hier nu eigenlijk de feiten, mevrouw Hoge?

Voor de goede orde: ik kan alles wat geschreven heb met officiële stukken onderbouwen.[/i]

[i]Hans de Kort

Raalte[/i]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.