hannink doet zaterdag mee aan open huizendag

Hannink Makelaars neemt zaterdag 27 maart deel aan de landelijke Open Huizendag van de NVM. Zo’n 65 woningen uit het aanbodpakket van de vestigingen in Raalte en Wijhe openen die dag de deuren voor het publiek. Het gaat om woningen in heel Salland, dus de gemeenten Raalte en Olst-Wijhe, maar ook plaatsen als Haarle, Lemelerveld en Hellendoorn. Een volledige en actuele lijst is te vinden op staging2.hannink.nl. De Open Huizendag duurt van 11.00 tot 15.00 uur.

Het aanbod is divers. Van vrijstaande boerderijwoning tot rijtjeshuis, van appartement in het centrum tot woning buitenaf. De eigenaren zijn die dag aanwezig om hun gasten rond te leiden en van alle gewenste informatie te voorzien. Je hoeft geen afspraak te maken, je kunt gewoon bij de woning(en) van je keuze naar binnen stappen. De NVM, de Nederlandse Vereniging voor Makelaars, organiseert twee maal per jaar een dergelijke open dag. Gemiddeld trekken de deelnemende woningen twee tot drie geïnteresseerde partijen per pand. “Het voordeel zit ‘em in de laagdrempeligheid”, vertelt Max van der Kwaak. “Naast echt geïnteresseerde koopkandidaten trek je zo’n dag ook potentiële kopers, die pas op termijn plannen hebben en het prettig vinden zich vrijblijvend te kunnen oriënteren. Soms moet je een woning eerst van binnen zien om hem volledig te kunnen waarderen. In elk geval leidt zo’n dag tot nieuwe contacten. En dat is voor ons, markttechnisch gezien, altijd waardevol.”

Max is redelijk tevreden over de markt. Ja, natuurlijk voelen ze bij Hannink de crisis, maar desondanks ‘loopt het aardig mooi door’. Hij ziet zelfs tekenen dat de huizenmarkt in deze regio zich aan het herstellen is. “Als je de berichten in de landelijke media moet geloven, is het één en al kommer en kwel op de huizenmarkt”, stelt Max. “Dan is het alsof de hele markt stil ligt. Maar dat verdient enige nuancering. Het heeft hier altijd wel doorgelopen. Natuurlijk is het minder dan ten opzichte van 2008, maar we zitten nog altijd op het niveau van 2004/2005.” Dat ligt ook aan het gegeven dat vraag en aanbod in Salland redelijk in evenwicht zijn gebleven. Ook het prijsniveau van het onder- en middensegment van de markt is stabiel gebleken. De klappen zijn met name gevallen in het bovensegment. “In andere delen van het land kon het niet op en hebben ze de prijzen flink moeten corrigeren, maar hier valt dat nog wel mee.”

Hannink Makelaars is in Raalte te vinden aan de Herenstraat 1, tel: 0572-351291 en in Wijhe aan de Stationsweg 23, tel: 0570-524344. Meer informatie op staging2.hannink.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.