gewoon carolien uit het lichaam treden

”Ik heb gisteravond iets raars meegemaakt, ik denk, ik mail je maar. Ik kreeg het gevoel dat ik uit mijn lichaam trad. Ik had het gevoel dat ik mijn lichaam niet meer zelf kon voelen en ik boven mijzelf was. Ik heb dit gevoel wel eens vaker gehad, bijvoorbeeld wanneer ik achter de computer zat. Ik raakte eerder altijd in paniek wanneer dit gebeurde. Ik durfde dan daarna niet meer te gaan slapen en vroeg mijn overleden broertje om bescherming. Dit is ook een van de redenen waarom ik bij jou ben gekomen. Nu was het apart, omdat ik dit heel bewust meemaakte. Het leek alsof ik ervoor gekozen had. Gisteravond voelde ik mijn handen op mijn heupen heel duidelijk niet meer als ‘mij’ en ik voelde mij heel licht. Ik werd ook heel licht in mijn hoofd en toen werd ik bang om flauw te vallen. Ik protesteerde dus licht, maar toen kreeg ik ineens een warm gezicht en dus wat meer bloed naar mijn hoofd. Ik werd rustiger en voelde mij fijn. Ik begon daarna een soort van te zweven. Ik zag allemaal kleuren en bogen. Het was een heel fijn gevoel en het was heel rustgevend. Het duurde niet heel lang. Ik weet zeker dat dit geen droom was of dat ik weggedommeld was.“

Iedereen treedt uit zijn lichaam ’s nachts. Steeds meer mensen worden zich bewust van deze menselijke mogelijkheid, leren dus de verschillende werkelijkheden toepassen in hun dagelijks leven. Hoe werkt dat?

Een kind dat zich concentreert op de prik van de dokter schreeuwt alles bij elkaar. Een kind dat wordt afgeleid merkt vaak niet eens dat de prik het lijfje al in is gegaan. Het was met de ‘gedachte’ ergens anders. Een beetje los van het gevoel in het lichaam. Gefocust op een andere ‘geestelijke’ beleving, misschien wel een andere geestelijke werkelijkheid, dimensie. Een mens kan door concentratie zichzelf in gedachten ergens naar toe verplaatsen. Het fysieke lichaam past zich aan, aan wat je in je gedachten beleeft. Iemand kan in een citroen bijten en genieten van een zoete smaak, als hij die gevoelsbeleving in de geest heeft eigen gemaakt. Het is hem misschien aangepraat, maar hij gelooft het en beleeft de werkelijkheid op dit niveau, deze dimensie. Het lichaam past zich aan en geeft signalen die niet lijken te kloppen met de werkelijkheid, maar voor de persoon is het op dat moment wel werkelijkheid. Het signaal van hoe het lichaam normaliter op een zure smaak reageert blijft uit en maakt plaats voor het signaal van de zoete smaak. (Soms moet de inhoud van de laatjes in de kast in je hoofd dus opgeruimd worden..)

De jonge mevrouw van het verhaal hierboven leert stap voor stap controle te krijgen over het uit haar lichaam gaan. Als zij het wil, krijgt zij straks meer ervaringen uit andere werkelijkheden, in haar geval hemelen en mag die leren toepassen in haar dagelijks leven. Zij wordt steeds meer de baas over haar werkelijkheid, zij gaat steeds meer bepalen hoe zij haar leven wil beleven en brengt steeds meer hemel op aarde.

Laat mij gerust jouw mening en ervaringen weten op info@carolienjonkman.nl Via dit mailadres kun je me ook vragen stellen. staging2.carolienjonkman.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.