gerard broekgerrits katten binnen in broedtijd

De Raalter vogelambassadeur Gerard Broekgerrits vraagt iedereen weer om aandacht voor het komende broedseizoen. Hij wijst met name op de verstoring die katten toe kunnen brengen aan het broedproces. “Het is gunstig voor de vogelstand om katten in de broedtijd binnen te houden. De broedtijd is ongeveer van 15 maart tot 15 augustus.”

Als voorbeeld laat hij een foto zien van vier jonge spreeuwen die op het punt stonden van uitvliegen. “Door de aanwezigheid van deze kat durfden de ouders niet bij de nestkast te komen om hun jongen te voeren. Loofzangers onder de vogels hebben de meeste hinder van katten. Regelmatig gebeurt het dat een nestje jonge vogeltjes door katten gedood worden.Huis- en tuin katten krijgen doorgaans genoeg voedsel van hun baasjes. Ze maken hun prooi vaak spelenderwijs dood, vervolgens laten ze de dieren gewoon liggen, op zoek naar volgende slachtoffers. Verwilderde katten (ook wel boskatten genoemd), eten hun prooi doorgaans wel op.”

Als de katteneigenaars hun kat niet binnen willen houden, kunnen ze de vogelstand ook helpen door de katten een riem met een belletje om de hals te doen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.