geen azc op aberson terrein

Gemeente Olst-Wijhe ontkent met klem dat er gesprekken gaande zijn over een komst van een asielzoekerscentrum in Olst. “Er is geen plan en er wordt ook niet in stilte aan een plan gewerkt,” aldus het persbericht van de gemeente. Olst-Wijhe.

Eind vorige week is een verkiezingskrant van Gemeentebelangen Olst-Wijhe huis-aan-huis verspreid waarin wordt geïnsinueerd dat “het voormalig Aberson terrein wordt omgebouwd tot een OPVANGKAMP VOOR ASIELZOEKERS!”. Gemeentebelangen zegt verder dat “men in alle stilte bezig is om na de verkiezingen dit project op te starten!”. Deze publicatie heeft heel veel commotie veroorzaakt. “De insinuatie van Gemeentebelangen is onjuist en tast de geloofwaardigheid van het college en het handelen van de gemeente aan. Het college neemt afstand van deze passage van Gemeentebelangen. Er wordt geen ‘kamp’ op het Aberson terrein gebouwd,” vervolgt de gemeente in het bericht.

“Op 28 september 2009 heeft het COA, zoals in meer gemeenten, één presentatie verzorgd aan collegeleden en adviseurs waarin een nieuwe duurzame formule is toegelicht, namelijk het onderbrengen van asielzoekers in een woonwijk in plaats van gezamenlijk in een opvangcentrum. Er is geen formeel verzoek van het COA en er is na de presentatie met het COA geen contact meer geweest. Er is geen plan en er wordt ook niet in stilte aan een plan gewerkt.”

Het terrein Aberson is eigendom van de woningbouwcoöperatie SallandWonen en bouwbedrijf Nikkels. In de voorlopige woningbouwplanning, die door het college is vastgesteld, wordt voorzien in de bouw van circa 20 woningen tot en met 2015.

“Het college is zeer ongelukkig met het beeld dat nu is ontstaan, namelijk alsof er in achterkamertjes gewerkt wordt aan geheime plannen. Dit is onzin. De werkwijze van de gemeente is er juist steeds op gericht dat belanghebbenden in een vroegtijdig stadium bij belangrijke beslissingen worden betrokken. Dat doen we nu en dat blijven we doen in de toekomst.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.