fruitbomen langs wandelpad natuurlijk huus

Dat idee stond wethouder Haarman wel aan. Samen met een schoolklas van basisschool de Linderte en initiatiefnemer Kiekebosch plantte de wethouder onder begeleiding van Marc Binnenpoorte de eerste bomen. Haarman juigt het initiatief toe en roept bewoners van het buitengebied op om ook fruitbomen te planten: “Plant gerust fruitbomen aan de rand van je land tegen het fietspad aan. Daar kunnen recreanten vele plezier van hebben.”

De zeven fruitbomen bij ’t Natuurlijk Huus staan langs het recreatieve fietspad tussen de Hogebroeksweg en de Knapenveldsweg. Ze staan in de wei van ’t Huus, maar zo dicht langs het fietspad dat iedereen straks in de herfst gerust een stukje fruit kan pakken.

’t Natuurlijk Huus propageert ‘de eetbare tuin’. Volgens de bewoners van ’t Huus zou je veel vaker ook in je eigen siertuin kunnen kiezen voor planten en struiken die vruchten opleveren. Het zijn vaak mooie sierplanten die volop bloesem en later heerlijke producten opleveren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.