elco totaal en a3 bedrijfskleding onder een paraplu

Wat is goed ondernemerschap? Vraag het tien ondernemers en je krijgt misschien tien verschillende antwoorden. Maar, het zal –als het goed is – wel allemaal iets zijn in de trant van ‘kansen pakken, die voorbij komen’. Bij Elco Totaal uit Raalte en A3 Bedrijfskleding & Veiligheid uit Lemelerveld blijft het niet bij mooie woorden. De twee bedrijven brengen het in de praktijk en starten een verregaande samenwerking op het gebied van bedrijfskleding. Geen fusie, maar samen onder één paraplu.

Coen Koggel van Elco Totaal is blij met de groei, die zijn bedrijf in de loop der jaren heeft gemaakt. Een breed pakket aan diensten wordt aangeboden, maar het liefst zou hij zich meer bezighouden met de ontwikkeling en verkoop van reinigingsproducten. ‘Daar ligt mijn hart’, zegt hij zelf. Veel van zijn tijd wordt op dit moment echter opgeslokt door andere activiteiten, waaronder de bedrijfskleding. Op het moment dat hij zocht naar een oplossing had A3 Bedrijfskleding net een ander bedrijf overgenomen om de stap te kunnen maken naar arbo- en bhv-inrichting van bedrijven. Adrie Slagman van A3 Bedrijfskleding had dus eigenlijk niet direct behoefte aan een nieuwe stap. ‘Maar, als zo’n kans voorbij komt, moet je hem grijpen.’

Er is sprake van een prachtige win-winsituatie. Elco Totaal krijgt de kans om op een goede manier meer afstand te nemen van de bedrijfskleding en A3 Bedrijfskleding kan zich nog meer professionaliseren in de bedrijfskledingtak. Zij krijgt een breder aanbod met meer merken, want beide bedrijven maken gebruik van verschillende dealerschappen, die elkaar aanvullen. Hierdoor kunnen de klanten beter bediend worden in hun wensen.

Overigens is het zeker niet zo dat Elco Totaal zich helemaal niet meer gaat bezighouden met de tak bedrijfskleding. ‘Ik blijft het zeker ondersteunen. We nemen informatie mee naar en hebben contact met klanten en regelen ook bestellingen, maar de orders gaan straks rechtstreeks naar A3. Wel is het mogelijk om hier af te halen. De showroom blijft gewoon intact. Helemaal loslaten kunnen we het ook nog niet’, aldus Koggel, die samen met zijn partner Carla het gezicht is van Elco Totaal.

Toekomstmuziek

De plannen tot samenwerking vinden hun oorsprong in november 2009. De andere koers van Elco begon toen echt serieuze vormen aan te nemen en met A3 Bedrijfskleding waren er al goede contacten. Is dat niet vreemd als je eigenlijk ook nog concurrenten bent? ‘Dit is nooit een probleem geweest. We respecteren de collega’s in de buurt’, aldus beide heren. ‘Als eerste gaan we er samen hard tegenaan om er voor te zorgen dat A3 de klanten leert kennen en andersom. Pas vanaf dat moment gaan we het wat meer loslaten’, vult Koggel nog aan.

De verregaande samenwerking past in de strategische visie, die beide bedrijven voor zichzelf hebben uitgestippeld en daarmee kunnen ze een paar jaar vooruit. Wat daarna gebeurt, is nog toekomstmuziek, maar er liggen al wel plannen op de plank. ‘Eerst deze ontwikkeling goed op de rails zetten, is nu het belangrijkste punt voor de korte termijn.’

Elco Totaal A3 Bedrijfskleding

Spitsstraat 3 – Raalte Postbus 30 – Lemelerveld

0572 – 362 918 0572 – 394 057

staging2.elcototaal.nl staging2.a3bedrijfskleding.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.