Home / archiefcentraal / edelsmid toont extra grote collectie trouwringen

edelsmid toont extra grote collectie trouwringen

Edelsmid Silvia houdt van dinsdag 23 tot en met zaterdag 27 maart een speciale trouwringenweek. De juwelierszaak in Heino presenteert die week een extra grote collectie trouwringen. Bovendien geldt op alle trouwringen een korting van 20 procent. De koffie staat klaar. Die week is de juwelierszaak (op afspraak) ook ’s avonds geopend. Vorig jaar hield eigenaresse Silvia Freriks voor het eerst een dergelijke week. “De reacties waren ontzettend goed”, vertelt ze. “Het is dan ook de bedoeling om er een jaarlijks terugkerend gebeuren van te maken.”

Hoewel ‘trouwen’ in de afgelopen tientallen jaren minder populair is geworden, merkt Silvia daar wat klandizie betreft weinig van. “Het is toch de traditie”, zegt ze. Wat trends betreft, merkt Silvia een hang naar nieuwe materialen. “Staal is heel erg in opkomst, net zoals titanium. Het zijn beide heel erg harde materialen. Daar zit dus ook een symbolische gedachte achter. Maar het zal ook te maken hebben met de huidige hoge goudprijs. Wat goud betreft, ligt de markt immers redelijk stil. Ook zie je steeds vaak dikkere ringen. Veel stellen kiezen ervoor om een vingerafdruk van de partner als motief aan de buitenkant te gebruiken. Dat houdt in dat ringen vaak wat breder mogen. Maar trouwen is een persoonlijk iets. Ik merk ook dat steeds meer mensen hogere eisen stellen aan het ontwerp en de kwaliteit van hun ringen Trends of niet, het gaat om wat jezelf wilt. Alle ideeën zijn dus welkom!.”

Silvia verkoopt in haar winkel allerhande sieraden. Van ringen tot luxe colliers, van oorbellen tot kettinkjes. Daarnaast houdt ze zich als gediplomeerd edelsmid ook bezig met het maken (of smeden) van sieraden, ringen, etc en reparaties van beschadigde sieraden. Ook voor het omsmelten van sieraden kun je bij haar terecht. Zij vermaakt de oude juwelen dan tot nieuwe. Silvia werkt met diverse materialen: goud, zilver, witgoud, roodgoud, staal en titanium. “Het is echt fantastisch werk”, vertelt ze. “Je maakt heel erg persoonlijke dingen. Dat houdt ook veel persoonlijk contact in. Je krijgt ook veel te horen. Soms komen mensen hier met oude sieraden waar hele verhalen aan kleven. En daarnaast is het ook creatief werk. Ik geniet ervan om nieuwe ideeën uit te werken!”

Silvia is nu bijna twee jaar actief in Heino. En met succes. Ze begon vanuit huis, maar al na een half jaar betrok ze een winkelpand aan de Canadastraat. “Het ging zo ontzettend hard”, vertelt ze. “En sinds dat ik hier zit, is het alleen maar harder gegaan. Ik zit hier nu immers op een centrale plek in het dorp. De toegankelijkheid is veel beter.” Haar klanten komen grotendeels uit Heino en omgeving. Ze heeft de ambitie om op termijn haar zaak verder uit te breiden. “Want de klandizie groeit nog steeds”, vertelt ze.

Edelsmid Silvia is te vinden aan de Canadastraat 34 in Heino, tel: 0572-392334. Meer informatie op www.edelsmidsilvia.nl.

Lees ook

Sportcentrum Tijenraan nieuwe locatie voor SportBSO InOranje

RAALTE – Na de herfstvakantie start SportBSO InOranje met een extra locatie in Sportcentrum Tijenraan. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.