eagles verliest maar alles bleef rustig

Toegegeven, Demy de Zeeuw juichte ingetogen, maar hij was het die al na tien minuten alle dromen van The Eagles aan flarden schoot. Een bekerfinale in de Kuip zat er toen al niet meer in. Go Ahead kwam heel af en toen nog wel gevaarlijk bij Stekelenburg, maar in alles waren de Deventer adelaars de mindere van Ajax, donderdagavond in de halve finale van de KNVB-cup.

‘Aboutaleb, de Joden komen er aan’, zong het kleine Ajax-legioen bij 0-2 en 0-3, daarna was er amper tijd nog liederen aan te heffen, want die werden steeds onderbroken door weer een goal. Eagles-Ajax: 0-6. En daarmee plaatste Ajax zich voor de finale, in de Kuip in Rotterdam van burgemeester Aboutaleb.

Maar het was een fantastische voetbalavond, die vooraf ging door een belegering van Deventer. Tientallen politiebusjes, sommigen uitgevoerd met camera op het dak, ME op iedere hoek en een helikopter die boven de Adelaarshorst rondcirkelde. De voorzorgsmaatregelen lijken succesvol te zijn geweest. Er waren wel Amsterdammers in de stad, maar tot ongeregeldheden is het niet gekomen, wellicht ook omdat de terrassen voor het grootste deel opgepakt waren.

De optocht van Eaglesfans van het centrum van De Brink naar het stadion verliep feestelijk: Gezang, Bengaals vuurwerk, maar verder zonder incidenten. Ook na afloop was gezelligheid troef, de fans bleken sportieve verliezers. Er viel verder ook niet veel te klagen. Verliezen tegen Ajax in de halve finale van de KNVB-beker, dat zal in de Adelaarshorst niet snel weer een affiche zijn.

Zelfs de adelaar die voor de aftrap een rondje veld maakte was de draad een beetje kwijt. Hij vloog niet van de ene naar de andere valkenier, hij ging er vandoor. Naar verluid is het beest de stad niet in gegaan maar dook hij na enkele omzwervingen weer netjes op de hand van zijn baasje.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.