dierenambulance dankzij stichting dierenlot

Een nieuwe dierenambulance voor Stichting Dierenambulance Noord-Overijssel. Stichting Dierenlot heeft de sleutel van de gloednieuwe dierenambulance maandag 1 maart overhandigd. Dierenambulance Noord-Overijssel had hiervoor in september 2009 een verzoek ingediend bij Stichting Dierenlot. Het verzoek is nu gehonoreerd en daarmee stelt de dierenambulance in staat om een goede dierennoodhulp in het werkgebied tot stand te brengen.

Vanwege de omvang van het groeiende werkgebied was er een tweede dierenambulance nodig. Met alleen de huidige ambulance kon er niet adequaat en snel genoeg gehoor worden gegeven aan binnenkomende meldingen voor ambulancevervoer. Daarom heeft de Dierenambulance een beroep gedaan op de Stichting DierenLot voor een DierenLot-ambulance. Vanwege praktische redenen wordt de nieuwe ambulance ingezet in Ommen, Staphorst, Dalfsen en Hardenberg en rijdt vanaf heden de andere ambulance in Raalte, Olst-Wijhe.

In Nederland rijden zo’n 90 dierenambulances. Sommige dierenambulances zijn van een particulier, andere zijn van de Dierenbescherming. De Dierenambulance Noord-Overijssel zal desgevraagd uitrijden voor ieder gewond, ziek of gevonden dier. Hiermee wil de Dierenbescherming de zorg aan de dieren in nood verhogen. De dierenambulance is dan ook 24 uur per dag en 7 dagen in de week bereikbaar. Ook kunnen mensen die geen vervoersmogelijkheden hebben voor hun dier, tegen een kleine vergoeding een beroep doen op de dierenambulance. Bijvoorbeeld als ze met hun dier naar de dierenarts willen of als zij een overleden dier willen laten cremeren of begraven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.