crt wil park opknappen met nl doet

Vrijdag 19 en zaterdag 20 maart gonst het in heel Nederland van het vrijwilligerswerk onder de naam NL DOET. Eén van de deelnemende verenigingen aan NL DOET is CRT Raalte. De actieve fietsvereniging uit Raalte grijpt de naderende lente aan om buitenklussen te verrichten op Carmel Wielerpark Ramele.

”Bij ons kunnen vrijwilligers kiezen uit een scala van klussen’’ legt CRT-man Jan Viscaal uit. “Zo staat er bij ons een wagen op het terrein, die bij wielerwedstrijden wordt gebruikt als onderkomen voor de jury. Die wagen kan wel een verfje gebruiken. Ook hebben we verschillende werkzaamheden in onze groenvoorziening. Er moet gras worden ingezaaid en er moeten struiken worden geplant. Ook hebben bomen en struiken een snoeibeurt nodig.’’ Viscaal legt uit wat NL DOET is. ,”Dit is een landelijk project, dat het vrijwilligerswerk wil stimuleren. Verenigingen die werkzaamheden te verrichten hebben, kunnen zich aanmelden via NL DOET. Wij als CRT hebben dat direct gedaan.’’

Men hoeft geen lid van CRT te zijn om de handen uit de mouwen te steken. Jan Viscaal hoopt dat veel vrijwilligers zich melden. ,”Het Carmel Wielerpark Ramele zorgt ervoor dat de Raalter jeugd een veilige en uitdagende fietsbaan heeft voor het uitoefenen van hun sport. Er is al een crossbaan en een asfaltweg, en we zijn bezig een ATB-parcours te maken. Wie dat belangrijk vindt, of het leuk vindt om wat klussen in de buitenlucht uit te voeren kan zich vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur en zaterdag van 8.30 uur tot 12.30 uur in het zweet werken op het Wielerpark, dat je kunt vinden op sportpark Ramele. Viscaal: “Voor de deelnemers hebben we buttons, oorkondes en zelfs T-shirts beschikbaar. En natuurlijk is er appelgebak, want dat hoort nu eenmaal bij de wielersport!’’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.