cda raalte supertrots op verkiezingsuitslag

Raalte is de enige Overijsselse gemeente waar het CDA winst heeft gemaakt. In dertien gemeenten in de provincie bleef het aantal zetels gelijk, in elf gemeenten verloren de christendemocraten één tot vier zetels. Lijsttrekker en beoogd wethouder Ben Haarman liet in de nacht van woensdag op donderdag al weten ‘supertrots’ te zijn op de uitslag. En die kreeg alleen maar meer glans nadat de berichten over de score in andere delen van Overijssel binnendruppelden.

Volgens Haarman heeft de campagneboodschap ‘Samen aan het werk’ zijn effect niet gemist. “Ik wil de vele kiezers graag bedanken voor het vertrouwen dat we mogen ontvangen.” Samen met zijn kandidaten staat hij te trappelen om aan de nieuwe raadsperiode te beginnen. Eerst zullen echter de formatiebesprekingen voor een nieuw college tot een goed einde moeten worden gebracht. Afhankelijk van die uitslag kan er nog iets worden geschoven in de samenstelling van de CDA-fractie voor de raadsperiode 2010-2014.

Zeker is in ieder geval dat de volgende kandidaten het CDA zullen vertegenwoordigen in de gemeenteraad van Raalte: Ben Haarman (Raalte), Elly van Steen (Raalte), Roger de Groot (Heino), Jan Oostewechel (Heeten), Guus Temmink (Raalte), Jos Alferink (Mariënheem), Bennie Grolleman (Nieuw Heeten), Fie Freriks (Raalte) en Raymond Godeschalk (Heino). Laatstgenoemde viel eigenlijk net buiten de boot, maar schuift een plaatsje op, omdat nummer 2 op de lijst Henk Robben burgemeester wordt van de gemeente Wierden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.