Home / archiefcentraal / carmel verliest lagerhuisdebat op het nippertje

carmel verliest lagerhuisdebat op het nippertje

Het Carmel College Salland is niet door naar de kwartfinales van het Lagerhuisdebat van de VARA. De leerlingen kwamen gisteravond enigszins teleurgesteld terug na een spannende serie debatten. Voor deze achtste finale waren ze helemaal afgereisd naar Amsterdam. Eerder werden ze Overijssels kampioen.

Tijdens de achtste finale speelden elke winnaar per provincie tegen een andere winnaar. Eerst kwam het ‘vaste-rollen-debat’ aan bod. Hierin zijn de leerlingen met het hele team voor of tegen een bepaalde stelling. Daarna debatteren van elke school een persoon tegen elkaar in een vaste rol. Ten slotte is er het ‘vrije-rollen-debat’ waarin je zelf mag weten of je voor of tegen de stelling bent.

‘We gingen naar Amsterdam met weinig verwachtingen, maar toen we eenmaal aan het debatteren waren zagen we dat we toch een goede kans op de winst maakten.’ Helaas was de tegenstander uit Roermond naar mening van de Jury in het ‘vrije-rollen-debat’ iets gevarieerder in de argumentatie en won hierdoor. Het verlies van deze finale mag de pret niet drukken, want nog steeds is het Carmel Overijssels kampioen. Dat is nog geen team van de school eerder gelukt.

Lees ook

Krommeloop Schiet Toernooi van de Treffer

HEINO – Schietvereniging de Treffer in Heino houdt van 15 oktober tot en met 19 …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.