c1000 heino stuk groter chinees stopt ermee

Chinees restaurant Lotus in Heino stopt te bestaan. Het pand wordt vanaf juni gehuurd door Kim van de Worp van de C1000. De C1000 in Heino gaat uitbreiden en op de bovenverdieping van het pand van de Chinees komen kantoren voor startende ondernemers en flexplekken voor bedrijven.

Het begon allemaal een aantal maanden geleden. Kim van de Worp, eigenaar van de C1000 in Heino: “Ik hoorde via via geruchten dat de Chinees er mee wilde stoppen. Hij zocht naar iemand die het wilde overnemen, omdat hij met de VUT wilde. Ik heb toen eens die kant op gebeld, om te kijken wat we voor elkaar konden betekenen.” Na in totaal vier keer met elkaar om tafel te hebben gezeten, waren de Chinees en Van de Worp er al uit.

De C1000 in Heino heeft behoefte aan een groter winkeloppervlak. “De omzet blijft groeien, waardoor we behoefte aan extra meters hebben. De meters van het restaurant liggen aan de goeie kant, aan de voorkant van de winkel,” aldus Van de Worp.

Invulling voor het extra winkeloppervlak heeft Van de Worp eigenlijk direct al in zijn hoofd: “Op de begane grond komt een vernieuwde en verbeterde groente-afdeling met meer aandacht voor moderne invulling. Hierbij kan je denken aan meer verse producten zoals tapas en elke dag verse rauwkostsalades. De overige extra meters krijgen vanzelf invulling. De bovenverdieping worden kantoren voor beginnende ondernemers en flexplekken voor bedrijven die geen vestiging in Heino hebben. Steeds meer grote bedrijven trekken uit dorpen als Heino weg. Op deze manier kunnen ze wel hun contacturen behouden.”

Er staat het pand van de Chinees wel een megaverbouwing te wachten: “De entree moet een lounge worden. Ook komt er een pantry. Boven komen niet alleen kantoren en flexplekken. Er wordt ook een complete vergaderruimte ingericht.” In eerste instantie blijft het pand wel hetzelfde uiterlijk behouden, maar er bestaan al wel plannen om het pand wat meer ‘body’ te geven. Zo wil Van de Worp bijvoorbeeld markiezen aan het raam.

Zowel de familie Man van het restaurant, als Kim van de Worp kijkt terug op een goede gang van zaken. “Het is allemaal in goed overleg gebeurd,” aldus Van de Worp. Chi-Lon Man beaamt dit. “Het kwam echt van twee kanten,” aldus Man. Van de Worp onderkent nog eens dat het allemaal écht in goed overleg is gegaan: “Ik wil niet dat iedereen denkt dat ik iedereen maar laat stoppen hier in Heino. De familie Man was al enige tijd op zoek naar een overname van hun restaurant. Op deze manier kunnen we elkaar mooi helpen.”

Vanaf 31 mei sluit Chinees restaurant Lotus haar deuren. Van de Worp betaalt vanaf 1 juni de huur. De verbouwing zal dus ook vanaf dan in gang gezet kunnen worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.