ben haarman brede coalitie geniet voorkeur

“Een wat bredere coalitie geniet mijn voorkeur”, stelt CDA-lijsttrekker Ben Haarman. “We zitten nu nog met drie partijen in het college en ik heb dat als heel prettig ervaren.” Hij doet zijn uitspraken als reactie op de vraag of hij het ziet zitten om samen met alleen de VVD een coalitie te vormen.

Beide partijen hebben nu in totaal elf zetels (CDA acht, VVD drie). Bij winst van twee zetels (en veel mensen verwachten dat in elk geval de VVD zetels gaat winnen) zouden ze samen een raadsmeerderheid vormen. Dan gaan we er wel vanuit dat het CDA de grootste blijft.

Maar een dergelijke krappe meerderheid is niet direct ideaal in Haarmans beleving. “En zo ver is het ook nog niet. Het is aan de kiezer. Ik heb geen voorkeur voor een derde partij. Eerst de uitslagen zien. En de partijprogramma’s moeten natuurlijk bij elkaar passen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.