aartsbisschop bekrachtigt fusie parochies

Aartsbisschop Willen Jacobus Eijk heeft per decreet de parochies in Broekland, Heeten, Nieuw Heeten/Haarle, Holten, Luttenberg, Marienheem en de twee parochies in Raalte samengevoegd tot de nieuwe Parochie Heilig Kruis.

Het gaat om de parochies die tot op dit moment samenwerken binnen het samenwerkingsverband De Hoeksteen Zuid-Oost Salland. Het afgelopen anderhalf jaar is door een stuurgroep en een projectgroep intensief gewerkt aan de voorbereiding van deze fusie.

Vooruitlopend op de instemming van de aartsbisschop heeft op 31 januari 2010 reeds een fusieviering plaatsgevonden in de Pauluskerk. Daarbij werd een kruis opgericht, waarop de eigenheden van alle parochies staan afgebeeld. Dit kruisbeeld maakt thans een rondgang langs alle kerken van de parochie.

De fusie houdt onder meer in, dat alle roerende – en onroerende zaken van de parochies overgaan naar de nieuwe parochie Heilig Kruis. De huidige parochiebesturen gaan verder als locatieraden. De eigen geschiedenis en kleur van de locaties blijven behouden.

Doordat de pastoor en de leden van het pastoraal team te maken krijgen met slechts één bestuur, wordt veel vergadertijd bespaard. Hierdoor komt voor hen meer tijd beschikbaar voor het verkondigen van het geloof en voor hun missionaire taak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.