aantal blanco stemmen blijft laag

Nu het overzicht van de uitgebrachte stemmen er is, is ook makkelijk terug te brengen hoeveel mensen een blanco stem hebben uitgebracht. In totaal brachten 17328 mensen hun stem uit in Raalte. Van deze stemmen gingen er 17226 naar de verkiezingskandidaten. Van 38 mensen werd het stembiljet ongeldig verklaard.

Aan de oproep van Hans de Kort om blanco te stemmen gaf de kiezer geen gehoor. Voor de verkiezingen liet De Kort horen: “Met een blanco stem geeft de burger de politiek in zijn totaliteit feitelijk de rode kaart.” De rode kaart werd door minder dan 70 mensen getrokken. Het aantal blanco stemmen in Raalte was 64.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.