zeer geslaagde vierde gedichtendag

De vierde Gedichtendag georganiseerd door RTV Raalte en de Raalter Bibliotheek was weer zeer geslaagd. De Gedichtendag – een idee van Herman Koerhuis – werd op professionele wijze gepresenteerd door Geert Hannink van RTV Raalte. Diezelfde televisiezender maakte net als voorgaande keren opnames. Regelmatig zal er een gedeelte van de Gedichtendag 2010 worden uitgezonden op de gemeentelijke vrijwilligers omroep.

Bijna alle genomineerden van de Dorpsdichterswedstrijd 2009 waren dit jaar aanwezig. Alleen Gerhard Zwolschen moest zich ziek afmelden. ’s Ochtends waren Erik Langenbach, Ries Wink, Benne Solinger en Rob Krot aanwezig, die als Sallandse Troubadour de ochtend met prachtliederen opluisterde. De voorgedragen gedichten waren zeer divers van aard. Van luchtigjes, via politiek en geloof, naar een door wethouder Gerard Elferink voorgedragen

Dorpsdichtersgedicht dat Benne Solinger speciaal voor de Nieuwe Nederlanders had gemaakt.

Niet alleen voordragers van gedichten waren aanwezig, maar ook veel toehoorders afkomstig uit de diverse kerkdorpen verzamelden zich in de bibliotheek. Onder de toehoorders waren onder andere Ed van Dompselaar, Raalter literair Lees Café en Gerrit Wolters, voorzitter Culturele Raad. Tijdens de Gedichtendag 2011 zal worden bekend gemaakt wie Benne Solinger op zal volgen als Dichter bij Raalte.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.