wennemars gelooft niet wat er gebeurd is

“Ik kan nog steeds niet geloven wat er gisteravond gebeurd is.” Met die woorden op Twitter is Erben Wennemars gisteren naar bed gegaan in Vancouver. De schaatsdeskundige van de NOS schreeuwde zijn stembanden aan flarden en was meteen stil als de nacht toen Sven Kramer gisteren verkeerd wisselde.

Mark Tuitert: “Wat een drama voor Sven, kan er niet naar kijken. Hoe dan ook, hij is een groot kampioen.” En misschien is dat wel een heel rake samenvatting. Naar de beelden kijken had gisteravond iets gênants. Het onrecht dat de beste schaatser op deze afstand niet het goud meekrijgt.

Maar ja, de Spelen. Marianne Timmer is er niet terwijl anderen nog geen deuk in een pakje boter schopten op de 500, 1000 en 1500 meter. En Wennemars dan? Hij nam afscheid bij de Stokvisdennen in Dalfsen omdat hij op een honderdste seconde de limiet niet haalde.

Onze Jan is stil op Twitter. Na het goud van zijn ploeggenoten hebben we Smeekens niet meer vernomen. Hij dompelt kennelijk onder in de Olympische Spelen. Na zijn twee keer 35 seconden neemt hij de tijd te genieten.

Simon Kuiper: Holy shit, wat klote voor Sven. En Zwollenaar Ronald Mulder: Och wat rotdag voor Sven & Kemkers!