vvd tegen mogelijke komst asielzoekerscentrum

Voor de VVD Olst-Wijhe is niet alleen het voormalige Aberson terrein ongeschikt, maar binnen de gehele gemeente wil de VVD geen asielzoekerscentrum! De VVD Olst-Wijhe is al sinds 2003 tegen de realisering van een dergelijk opvangcentrum in de gehele gemeente Olst-Wijhe omdat deze plattelandsgemeente daarvoor te kleinschalig is. In die stellige bewoordingen neemt de VVD afstand van gesprekken die oriënterend gevoerd zouden zijn in Olst-Wijhe om te komen tot een AZC.

GB laat in haar verkiezingskrant ook weten] tegen een AZC te zijn Arnold Nijland, de nummer 5 van de VVD-lijst: “Als oppositiepartij is de VVD op geen enkele wijze geïnformeerd over het gesprek tussen het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) en het college van B & W (van PVDA, CDA en Gemeente Belangen). Ook tijdens de verkiezingsdebatten in de afgelopen maand is de mogelijke komst van een AZC geen onderwerp van gesprek geweest.

De VVD is verbaasd en ontstemd over het gebrek aan juiste informatie over de status van het gesprek in oktober 2009 tussen het college en het COA. De VVD betreurt het dat het huidige college van B & W eind vorig jaar geen duidelijk standpunt heeft ingenomen over de vraag van het COA en de informatie niet heeft voorgelegd aan de gemeenteraad.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.