vv heino heeft scheidsrechters genoeg

Van Hittersum is samen met Egbert Bomhof verantwoordelijk voor de opleiding en inzet van scheidsrechters binnen de voetbalvereniging Heino.

“We hebben een grote bereidheid gevonden bij met name juniorenpupillen om de cursus te volgen,” vervolgt Van Hittersum. “De zoektocht naar scheidsrechters begon eigenlijk bij het doel om de leiding van de teams tijdens de wedstrijd te ontlasten. Niet iedereen wil een wedstrijd fluiten. Het aantal scheidsrechters binnen onze vereniging zorgt ervoor dat teamleiders niet meer met kromme tenen hoeven te fluiten.”

“De KNVB zegt vaak dat ze geen mensen meer kan vinden die scheidsrechter willen worden. Volgens mij bewijzen wij het tegendeel.” Daarnaast wijst Van Hittersum op het grootste voordeel voor de vereniging zelf:”Elke wedstrijd die bij ons op het sportpark gespeeld wordt, wordt gefloten door een gediplomeerd scheidsrechter.”

Van Hittersum wijst ook op het maatschappelijk belang van de met name jeugdige scheidsrechters:”Hoezo de jeugd wil niet meer wat doen? De jeugd blijkt toch vrijwilligerswerk te willen doen! Blijkbaar verleiden we ze toch om wat te gaan doen. Die verleiding biedt een gezonde basis voor ons als vereniging.” Hiermee wil Van Hittersum echter niet zeggen dat andere verenigingen iets fout doen.

Voorzitter Freddy Kemerink van VV Heino doet ook een duit in het zakje:”VV Heino is er trots op, om over zo’n groot aantal scheidsrechters te kunnen beschikken. Speciaal de dames die zeker niet onder doen voor de heren ten aanzien van het fluiten en het in goede banen leiden van wedstrijden.”

Als verantwoordelijke voor de bereidheid van de jeugd wijst Jan van Hittersum in de richting van Egbert Bomhof: “Ik heb het gevoel dat hij het verschil maakt met een stukje enthousiasme. Hij heeft gewoon heel veel jongens en meisjes bereid gevonden om die cursus te gaan doen.”

Doel van het opleiden is volgens Van Hittersum ook een stukje toekomst:”Als we een deel van onze jeugd bereid vinden om een vervolgcursus te volgen, dan biedt dat ook een hele gezonde basis voor de toekomst van het seniorenvoetbal van VV Heino.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.