vrijwilligers gezocht voor hulp bij paddentrek

Van eind februari tot april trekken padden massal van hun winterslaapplaat naar het water om daar eieren te leggen. Sinds het begin van de jaren negentig helpen vrijwilligers in Wijhe de dieren over te steken.

Zonder de hulp van vrijwilligers worden de meeste dieren doodgereden op de Onder de Gelder in Wijhe. Hier steken de padden de over naar de zandwetering. Voor de hulp bij het oversteken worden nog vrijwilligers gezocht.

Er wordt nog gezocht naar mensen die hulp willen bieden bij het opbouwen en afbreken van voorzieningen, mensen die ’s ochtends vroeg emmers langs willen lopen om padden over te zetten, vrijwilligers die onderzoek naar het voorkomen van padden in het gebied, mensen die de trek van padden door de paddentunnels willen inventariseren en tot slot wordt er ook nog gezocht naar iemand die coördinator in opleiding wil worden.

Op maandagavond 15 februari is er een informatiebijeenkomst in de Sallandse Eetkamer in Wijhe. De avond begint om 19.30 uur. Geinteresseerden kunnen zich (voor 14 februari) opgeven bij Margriet Heuvelink. Ze is bereikbaar op margriet.heuvelink@sx4all.nl of op 0570-524594.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.