voetbalacademie weer van start

“Kinderen plezier geven in voetbal, vind ik het mooiste wat er is.” Daan Koerhuis uit Wijhe, de man achter De Voetbal Academie glundert als hij vertelt over zijn ervaringen. Want enthousiast, dat is ie! In 2008 begon hij met zijn ‘voetbalschool’. Het doel van zijn project is om kinderen naast hun reguliere voetbaltrainingen één maal in de week een extra training aan te bieden die in het teken staat van plezier en talentontwikkeling. Dat betekent overigens niet dat Daan zich alleen richt op de talenten. Integendeel. “Het belangrijkste is dat je voetbal leuk vindt”, stelt Daan. “Ik ben absoluut niet van het drillen en kweken!” In maart start er weer een nieuwe trainingsronde van De Voetbal Academie

De Voetbal Academie richt zich op kinderen in de leeftijd van 7 tot en met 13 jaar uit Salland. Daan verzorgt eenmaal per week een extra voetbaltraining voor hen, waarbij alles draait om beleving, plezier en talentontwikkeling. Dat gebeurt op het terrein van Wijhe ’92 (Daan speelt er in het eerste). Hij is nu met zijn tweede seizoen van zijn voetbalschool bezig. Ter ondersteuning heeft hij inmiddels twee stagiaires in dienst. Een voetbalseizoen bestaat uit twee trainingsperiodes van vijftien weken. Voor elke periode dien je je opnieuw aan te melden. De Voetbal Academie heeft nu 28 pupillen. “Waarvan er 24 de vorige periode ook meededen”, glundert Daan. “Dat geeft wel aan dat de kinderen en hun ouders hier ook de meerwaarde van in zien. Ik ben daar ook heel trots op! Per training zijn er twee begeleiders aanwezig. Ik wil de kinderen alle aandacht kunnen geven. Ik verdeel de kinderen in meerdere groepen van maximaal twaalf pupillen en die krijgen allemaal één keer per week een training. Die verdeling gebeurt op basis van leeftijd en talent.”

De trainingen van De Voetbal Academie hebben een vaste structuur. Er wordt begonnen met een warming-up, vaak gecombineerd met een spelvorm. Daarna licht Daan de doelstellingen van die week toe en deze worden uitgewerkt in twee trainingsvormen. Elke training wordt afgesloten met een partijtje voetbal. “Ik vertaal veel voetbalsituaties naar fantasiesituaties. Als de kinderen in een met pionnen afgezet vierkantje moeten spelen, probeer ik de beleving te stimuleren door te doen alsof ze in een groot stadion staan te spelen. ‘En hoor het publiek eens juichen!’ En dan klappen… Ik probeer zo veel mogelijk met spelvormen te werken. Als we bijvoorbeeld gaan overschieten, gaat dat één op één. Dan fungeren enkele pionnen als muur. Eroverheen betekent één punt. De trainingen zijn er op gericht om de kinderen zoveel mogelijk aan de bal te hebben. Bij het afsluitende partijtje zijn ik en een stagiair de keepers. De kinderen moeten voetballen. Voordat we beginnen maken we eerst een yell met elkaar. Ik noem maar wat: ‘Appels, peren en citroen, wij worden kampioen!’ Daar wordt heel goed op gereageerd. Het persoonlijke aspect vind ik heel belangrijk. Ik probeer van elke pupil een keer een wedstrijd te bezoeken. Bijna elke zaterdagochtend trek ik erop uit!”

Vanaf begin maart zal er weer een periode van 15 weken starten bij De Voetbal Academie. De vrijdagmiddag/avond is bijna vol (nog drie plaatsen) maar op de woensdagmiddag is er nog plek voor ongeveer tien deelnemers. Kinderen in de leeftijd 7 t/m 13 jaar kunnen zich aanmelden via de website staging2.devoetbalacadmie.nl Trainingen vinden plaats op het kunstgrasveld van Wijhe’92. Voor vragen kun je mailen naar info@devoetbalacademie.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.