verloskundigenpraktijken werken samen

De verloskundigenpraktijk ’t Hart in Raalte en Naviva kraamzorg gaan samenwerken. Al jaren werken de verloskundigenpraktijken op een plezierige manier samen. Om die reden hebben zij besloten deze samenwerking officieel te bekrachtigen in een samenwerkingsovereenkomst, die op 10 februari 2010 door beide partijen is ondertekend.

Samenwerking in de keten van verloskundige zorg wordt door beide organisaties als heel belangrijk gezien. Samen willen ze optimale zorg van hoge kwaliteit bieden, die aansluit bij de vraag en behoeften van –aanstaande- ouders en hun pasgeborene. Die samenwerking moet zodanig georganiseerd zijn dat ouders geen verschil ervaren in overgang tussen de verschillende organisaties. Beide organisaties vinden dat dit doel vraagt om meer dan een vrijblijvende samenwerking.

Om de samenwerking tussen Verloskundigenpraktijk ‘t Hart en Naviva Kraamzorg te intensiveren en te optimaliseren is onder meer afgesproken dat verloskundigenpraktijk ’t Hart met Naviva kraamzorg werkt als zijnde een preffered provider. De zwangere die zich meldt bij ’t Hart kan desgewenst automatisch worden aangemeld bij Naviva. Beide organisaties hebben periodiek overleg om het een en ander goed op elkaar af te stemmen. Hier kunnen ook complexe situaties worden besproken om daarmee de cliënt optimaal te ondersteunen.

Naviva en ’t Hart organiseren samen informatiebijeenkomsten voor zwangeren ter voorbereiding op een goed verloop van de zwangerschap, bevalling en kraamtijd. Naviva Kraamzorg houdt in de praktijk van ’t Hart een inloopspreekuur voor vragen over borstvoeding. Verloskundigen van ’t Hart kunnen deelnemen aan scholingen van Naviva of leveren een inhoudelijke bijdrage aan de scholing voor kraamverzorgenden van Naviva.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.