valentijnbelevenis talent vol passie in odeon

Op zondag 14 februari organiseert vrouwenserviceclub ‘Zonta Zwolle’ een bijzonder benefietconcert met de titel ‘Talent vol passie’. Schouwburg Odeon zal dan bol staan van passie, muziek, dans en poëzie in het kader van Valentijnsdag. Een keur van aanstormende en gevestigde talenten van alle leeftijden brengt klassieke muziek, Argentijnse tangomuziek- en dans en passende poëzie op het podium. Dat alles voor twee goede doelen: talent dichtbij en talent veraf.

De kids van het Benjamin Strijkorkest en de jongeren van het Britten Jeugdstrijkorkest spelen klassieke werken waarin passie centraal staat. Na de pauze volgt Argentijnse tango samen met het duo Luna Azul, Wil Boonstra op bandoneon en Harrie Poulssen aan de vleugel. Het professionele tangopaar Ina Hulshoff en Peter Jonker sluiten aan met de gepassioneerde dans. Stadsdichter Alet Boukes leest passende poëzie voor uit eigen werk. Talentvolle studenten fotografie van Landstede zetten de bezoekers met hun geliefde of dierbare op de foto in een loveseat, omringd door allerlei Valentijnattributen. Na de voorstelling kan er salsa worden gedanst in de foyer, zodat de passie aan alle kanten voelbaar is.

Zonta Club Zwolle maakt deel uit van een wereldwijde serviceorganisatie van vrouwen voor vrouwen. Belangrijkste doel is opkomen voor gelijke rechten van vrouwen, hulp bieden aan kansarme vrouwen en het stimuleren van actieve deelname van vrouwen aan het maatschappelijke- en beroepsleven. Zonta Club Zwolle, met veertig vrouwen uit Zwolle en omgeving, heeft gekozen voor goede doelen met een positieve uitstraling die het thema passie, in het kader van Valentijnsdag, onderstrepen. Talent dichtbij vormt het Britten Jeugd Strijkorkest met jonge talentvolle violisten en cellisten. Zonta ondersteunt de talentontwikkeling van de jongeren door een financiële bijdrage. Door te spelen draagt het orkest zelf actief bij aan de theatermiddag.

Talent veraf vormt de opleiding voor verpleegkundigen in het Rubya Districts Hospital, op het platteland van Tanzania. Zonta Club Zwolle ondersteunt dit project, bij wijze van rode draad van benefietactiviteiten, al vele jaren. Door persoonlijke contacten ziet Zonta Club Zwolle dat de bijdrage buitengewoon doeltreffend wordt besteed.

De voorstelling duurt van 15.00 tot 17.00 uur. Kaarten zijn te verkrijgen bij Noa Noa & La Cave des Modes in Zwolle of Lingerie Zusjes in Hattem of te bestellen via 06-29206340 of zontazwolle@hotmail.com. De prijs bedraagt 20 euro, voor jongeren een tientje, inclusief programmaboekje.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.