twee leden kunstkring raalte exposeren in heino

Christien de Jong en Jan Hendriks poseren een aantal van hun werken in Podium Heino. Gedurende februari en maart is de expositie van maandag tot en met zaterdag te bezoeken van 10.00 uur tot 13.00 uur.

Het werk Christien de Jong uit Wijhe is kleurrijk en gevarieerd. Kleurige schilderijen worden geflankeerd door bijzondere dieren van papier. Deze objecten zijn ontstaan door het op elkaar plakken van strookjes papier (van gebruikte enveloppen). Daarnaast laten vrolijke banieren een kleurig spel tussen vorm en restvorm zien.

In het werk van Jan Hendriks is de vrouw het terugkerende thema. Soms als portret, dan weer in een groep van drie figuren. Steeds wordt er een bepaald vrouwelijke eigenschap uitgedrukt. Veel van zijn werken zijn op een speciale manier tot stand gekomen, hij schildert op een ondergrond waarin zand verwerkt is. Dit kan variëren van heel fijn tot zeer grof zand. Dit geeft een speciaal effect. Doordat er verschillende kleuren zand worden gebruikt hoeft er soms nauwelijks nog verf toegevoegd te worden.

Zowel Christien de Jong en Jan Hendriks zijn lid van de Kunstkring Raalte. Meer werk van Christien de Jong is te zien op : staging2.atelierchristien.nl en van Jan Hendriks op staging2.HendriksJan.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.