Home / archiefcentraal / turkse jongeren zoeken werk en woning

turkse jongeren zoeken werk en woning

Werk en woningen, als dat er niet is, verhuizen jongeren naar de stad. Die boodschap kreeg de CDA-campagnekaravaan vrijdagmiddag mee, tijdens een bezoek aan Medine, het ontmoetingscentrum van Raaltenaren van Turkse komaf. “Getrouwde stelletjes, ook Turkse, vestigen zich in de dichtstbijzijnde steden omdat een woning goedkoper is en omdat er meer werkgelegenheid is”, hield Medine-voorzitter Bülent Köse het CDA voor en hij heeft de indruk dat het bezoek positieve gevolgen zal hebben.

Köse: “Het CDA gaf ook aan dat er meer werkgelegenheid moet komen, net als woningen voor jongeren.” Hij was daarom gelukkig met het bezoek van de CDA-ploeg aan Medine. “Met elkaar in gesprek zijn en meningen uitwisselen is namelijk erg belangrijk.” Dat is overigens ook een van de belangrijkste pijlers van Medine. Niet alleen vragen aan het CDA wat ze voor Raalte betekent, maar ook vertellen wat Medine doet.

“Wij als Medine hebben duidelijk gemaakt dat wij open staan voor iedereen, van elke gemeenschap en van elke nationaliteit. Onderscheid maken wij zeker niet! Veel mensen in Raalte kennen ons en dit komt mede door het organiseren van open dagen en rondleidingen. Medine doet vaak mee aan gesprekken met overige stichtingen en kerken.”

Het CDA-campagneteam bestond uit lijsttrekker Ben Haarman, Roger de Groot, Elly van Steen, Ed van

Domselaar, Fie Freriks-Hulsegge en Latif Altuntas (lid van Provinciale Staten).

Lees ook

Botsing bij station in Raalte; geen gewonden

RAALTE – Bij het station in Raalte zijn gisteravond twee auto’s op elkaar gebotst. Dat …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.