stukje bestuurlijk gewauwel

In de besluitenlijst van Gedeputeerde Staten van Overijssel kwamen we een zin tegen die we je niet willen onthouden. Als taalgebruik iets zegt over de bestuurders, dan worden we er niet gelukkig van:

Gedeputeerde Staten hebben besloten, gezien de veranderde weersomstandigheden, de weersverwachting en optredende schade aan landbouwgewassen, op 6 februari 2010 de opschorting van de verleende ontheffing voor het doden van overwinterende ganzen en smienten in te trekken.

Wat er staat is dat de jacht heropend mag worden. Reden is dat het weer beter wordt en dat er anders schade aan gewassen ontstaat. Dus is het maar goed dat de tekst zo onduidelijk is. Want het weer – we hebben het over een besluit van een week oud – is helemaal niet veranderd. Het is nog steeds koud, het vriest nog steeds, die beesten hebben nog steeds geen fatsoenlijk schuilonderkomen.

En wat die gewassenschade betreft: over welke gewassen hebben we het? Er staat toch nergens nog iets gepoot?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.