stoppelhaene op zoek naar oogstkoniningin

“Ik vond het heel speciaal en een hele eer om in 2009 Oogstkoningin te zijn. Voor mij is Stöppelhaene elk jaar een feest met een prachtige optocht, versierde straten en kerken en veel festiviteiten.” Dat is het spontane antwoord van de Oogstkoningin van 2009, Miranda Ruiter, op de vraag hoe zij het vond om tijdens het Sallands Oogstfeest Oogstkoningin te zijn.

Voor de 59e editie van Stöppelhaene roept de organisatie nieuwe, enthousiaste kandidaten op om zich op te geven als Oogstkoningin of Hofdame. Representatief zijn en een bepaalde uitstraling hebben, zijn eigenschappen die de Commissie Oogstkoningin als een pré ziet. Een binding met Raalte en omgeving is eveneens een voorwaarde. Belangstellenden kunnen zich aanmelden tot maandag 8 maart. Daarna beginnen de gesprekken met de kandidaten. Die moeten vrijdag 28 maart zijn afgerond, zodat de dames tijdig met de voorbereidingen kunnen beginnen.

De oogstkoningin is betrokken bij het Stöppelhaenefeest en bezoekt vijf dagen diverse activiteiten, zoals het oogstcorso op donderdag, de boerendag op vrijdag en het bloazersfestival op zaterdag. Ze wordt daarbij vergezeld door de hofdames. Op woensdag 25 augustus maakt Raalte tijdens de openingsavond van Stöppelhaene kennis met de nieuwe oogstkoningin en haar twee hofdames.

Kandidaten kunnen zich opgeven bij Patricia Stappenbeld: 0572-70 70 46, e-mail: patricia_stappenbeld@hotmail.com.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.