stofhappen 7000 kilometer voor het goede doel

Twee auto’s, ruim 7000 kilometer, een bult lef en een nobel doel. Dat zijn de ingrediënten voor de Antwerpen – Banjul Challenge waaraan een zestal studenten van de CAH te Dronten meedoet. Onder hen zijn Bas Booijink en Rick Dijsselhof uit Broekland.

De Antwerpen – Banjul Challenge is afgeleid van de beroemde Dakar-rally, die lange tijd in Afrika werd verreden. Echter, het doel van deze Challenge is geld inzamelen voor verschillende projecten in Afrika, om plaatselijke bevolking te steunen. De groep van Booijink en Dijsselhof wil geld inzamelen voor een nieuwe drinkwaterput in Panneh Ba’ (in de binnenlanden van Gambia).

Op zaterdag 27 februari vertrekt het zestal vanuit Antwerpen om aan de reis te beginnen. Met een Mercedes 300D en een Mitsubishi Pajero hopen de studenten op 17 maart aan te komen in Banjul, Gambia. Je zou denken dat het zestal dan wel een band met de voertuigen heeft opgebouwd en ze wil koesteren. Maar het tegendeel wordt na de finish in Afrika waarheid. De studenten moeten hun auto’s daar zo snel mogelijk verkopen. De plaatselijke bevolking organiseert een veiling waar op de voertuigen geboden kan worden.

“De twee auto’s hebben in Nederland het grootste gedeelte van hun waarde al verloren, maar ze zijn nog prima bruikbaar in Afrika,” aldus Rick Dijsselhof. Het zestal hoopt 3900 euro op te halen met hun voertuigen. Hiermee kan namelijk een drinkwaterinstallatie aangeschaft worden, om het tekort aan drinkwater in Panneh Ba’ in te dammen.

“We moeten de tocht voor het grootste deel op eigen initiatief rijden. Dat betekent dat de grotendeels afhankelijk zijn van samenwerking met andere teams. Wel draagt de organisatie van de Challenge zorg voor ondersteuning bij minder toegankelijke grensovergangen,” vertelt Dijsselhof.

En dat die tocht een aantal grensovergangen bevat, blijkt wel uit de route. De volgende landen worden doorkruist tijdens de Challenge: België, Frankrijk, Spanje, Marokko, Mauritanië, Senegal en tot slot Gambia.

The Dukes of Desert (zoals het zestal zichzelf noemt) zijn te volgen op staging2.thedukesofdesert.nl. The Dukes zoeken nog mensen die ondersteuning willen bieden, met name in de vorm van een stukje sponsoring.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.