smeekens op twitter the day after

“Super genoten gister, bedankt voor alle leuke reacties. Net even lekker uitgeschaatst.” Dat zijn de woorden van ‘onze’ Jan vanuit Vancouver, waar hij gisternacht een mooie zes plaats haalde op de 500 meter. Smeekens zelf is trots op zijn prestatie: “Meer dan een zesde plaats zat er niet in. In dit veld heb ik het maximale eruit gehaald.”

Jan blikt terug op zijn race, in een wedstrijd die vreemd verliep. Tijdens de dweilpauze begaf één van de dweilmachines het. Dit leidde tot een forse vertraging in het wedstrijdschema. Smeekens: “Ik heb me niks aangetrokken van die lange dweilpauze en heb me ook niet bezig gehouden met het idee dat het tweede deel van de wedstrijd zelfs op een andere dag gehouden zou worden. Dat ijs mindere condities heeft, daar hebben we allemaal even veel last van. En ik was hier gekomen om vier jaar training neer te zetten in een wedstrijd. Dan laat ik me dus niet afleiden door een Zamboni die het niet doet.”

Stilzitten is er ook in Vancouver voor Smeekens niet bij. Op Twitter houdt hij zijn belevenissen en activiteiten goed bij. Na zijn race was het wel even stil op zijn account. Gisteravond (Nederlandse tijd) was hij weer even flink actief. In een aantal Tweets werd flink duidelijk hoe zijn vol zijn schema zit.

Hij kon maar kort genieten van zijn knappe zesde plek. Na een bedankje voor de aanmoedigingen was het uitschaatsen. Vervolgens moest hij door naar de studio van Radio 538 (zie foto) voor een interview. Na het interview gaat hij weer richting de ijsbaan. Dit keer niet om zelf te schaatsen, maar om de Nederlandse dames aan te moedigen. Die waren namelijk afgelopen nacht aan de beurt om de 500 meter af te leggen. Annette Gerritsen, Margot Boer en Laurine van Riessen konden dus op de aanmoedigingen van Smeekens rekenen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.